Brunch Den Haag
October 1, 2021 (Bijgewerkt October 4, 2021)

Dit is waarom we weer verliefd zijn geworden op het ontbijt

Met al het thuiswerken in 2021 ging het ontbijt als belangrijkste maaltijd van de dag langzaam over naar een goddelijke all day brunch. Van een torenhoge stapel pannenkoeken doordeweeks tot eggs florentine op de late middag, vergeet de typische conventies over het ontbijt.

We hebben de lekkerste ontbijtjes en beste brunchgerechten voor je op een rijtje gezet en het mooie is: je hoeft er niet eens op tijd voor uit je bed.

De nieuwe trend? Een middagje brunchen

Avocadotoast, wie kent hem niet? Deze allemansvriend is misschien wel het meest geliefde brunchgerecht ooit, maar brunch is meer dan alleen maar avocado en brood. De traditie van lang ontbijten stamt waarschijnlijk uit Victoriaans Engeland, waar een meer sociale en gezellige brunch langzaamaan de sobere zondagse diners verving.

De traditie van lang ontbijten stamt waarschijnlijk uit Victoriaans Engeland.

Als we een paar decennia vooruit spoelen, zien we talloze brunchgerechtjes waar we de hele dag door van mogen genieten. Vascobelo V-Point in Utrecht bezorgt hun ontbijtgerechten maar liefst tot 18:30 uur, dus als je dan nog zin hebt in een baguette met hummus, avocado en granaatappelpitjes dan zijn wij de laatsten die je tegenhouden.

Nooit meer wachten bij je favoriete brunchadresje

Het klinkt wellicht logisch, maar thuis brunchen betekent dat je de eindeloze wachtlijsten bij je favoriete ontbijtcafé vaarwel kunt zeggen. Draai je dus gerust nog een keertje om of doe een lekker middagdutje voordat er bij je wordt aangebeld met de bagel met rosbief en truffelmayo van KARPATSJOenzo in Den Haag.

teds

De meest creatieve ontbijtcombi’s

Het allerfijnste van brunchen? Dat je niet hoeft te kiezen tussen zoete en hartige gerechten. Koks door heel Nederland zijn razend creatief met smaakcombinaties en wij zijn er helemaal voor in om ze allemaal te proberen. Zeg maar dag tegen ontbijten met een snelle reep of…helemaal niets. In plaats daarvan neem je nu de TEDS fried chicken french toast met ahornsiroop van TEDS in Haarlem of een hele hoop andere steden in Nederland.

Het lekkere van de brunch is dat je niet hoeft te kiezen tussen zoet en hartig.

Brunch kan altijd, elke dag, de hele dag lang

Brunchexperts zijn het erover eens dat je van je zondagse ontbijtje gerust een eendaags evenement mag maken. Door het thuiswerken is dat ook doordeweeks geen probleem. Je baas wordt er waarschijnlijk niet blij van als je je Zoom-gesprekken inruilt voor een bord huevos rancheros, maar het kan natuurlijk geen kwaad om tussen je dagelijkse taken door te genieten van een açai bowl van Arzu West in Rotterdam.

Met deze all day breakfasts schiet je altijd raak

Uitslapers én vroege vogels kunnen genieten van een leger aan innovatieve verwenontbijtjes, zoals sous vide eieren en kombucha mocktails. Maar zelfs als je gaat voor een simpele avocadotoast of de scrambled eggs met truffel van Locals Coffee Amsterdam heb je alsnog een gedenkwaardige brunch.

Laat je brunch bezorgen en zeg dag tegen de wachtrijen bij je favo brunchadres.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel