Ga direct naar:
Close

Keukens

Type gerechten

Menu
Zoeken

Cha sieuw

Cha sieuw

Cha sieuw

Het Chinese gerecht cha sieuw is gemarineerd, geroosterd varkensvlees en vindt zijn oorsprong in de Kantonese keuken. Cha sieuw betekent letterlijk ‘vork geroosterd’ hetgeen verwijst naar de methode waarop het vlees wordt bereid: lange repen vlees worden op een vork geprikt en, inderdaad, geroosterd.

Wat is cha sieuw?

Het Chinese gerecht cha sieuw (spreek uit: ‘tsjaa- siew’) is gemarineerd, geroosterd varkensvlees en vindt zijn oorsprong in de Kantonese keuken. Cha sieuw betekent letterlijk ‘vork geroosterd’ hetgeen verwijst naar de methode waarop het vlees wordt bereid: lange repen vlees worden op een vork geprikt en, inderdaad, geroosterd.

Een goede cha sieuw is lekker mals en heeft een smaak die balanceert tussen zout en zoet. Het vlees is vaak roodbruin tot rood van kleur. Die kleur is, als het goed is, afkomstig van de marinade, gemaakt van onder andere gefermenteerde rodebonenpasta (lam joei) en ketjap en/of hoisinsaus. Maar die opvallend rode kleur kan ook zomaar het gevolg zijn van een paar druppels rode voedingskleurstof!

Cha sieuw wordt overal, ook buiten China, gegeten en behoort tot een van de vijftig populairste gerechten ter wereld.

Wie bezorgt Cha sieuw bij jou in de buurt?

Voer je postcode in