Holy smoke 7
August 10, 2020 (Bijgewerkt July 21, 2021)

Dit zijn de beste adresjes in Rotterdam voor bezorging 's avonds laat

Rotterdam nodigt uit om te slenteren, vooral ’s avonds laat wanneer het winkelpubliek op één oor ligt en de brede straten erom vragen befietst te worden. Doe een rondje langs ‘t water, over bruggen, door statige straten vol altbau en langs torenhoge moderne bouwwerken, tot de nood aan een late versnapering je overvalt. Strijk dan neer, ergens op een lekkere hangplek waar je warm verwelkomd wordt, op een fijn terras of aan een lange tafel. In deze vijf restaurants die ook ‘s avonds laat open zijn, de beste in Rotterdam, eet je geheid goed, zelfs in de late uurtjes.

New York Pizza

Meerdere locaties

Van alle restaurants die laat open zijn in Rotterdam, spant New York Pizza qua openingstijden de kroon. Maar liefst tot 02:55 uur ’s nachts kun je je pizza laten thuisbezorgen, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 04:55 uur. Pizza als ontbijtje voordat je je vroege dienst begint, het kan dus.

Het menu van de bekendste pizzabakker van het land is onwaarschijnlijk uitgebreid – van klassiekers als de Margherita tot culinaire kunstwerkjes als de Zwarte Truffel Pizza en zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken daartussenin. Inclusief bloemkoolbodems, glutenvrije pizza en vegan versies.

Zijn het kleine snacks waar je midden in de nacht naar smacht? Geen probleem. New York Pizza maakt ook Pizzarolletjes in allerlei smaken, Chicken Pops en Wings. Zelfs Potato Wedges, Ben & Jerry’s en Donuts staan op de kaart. Ideaal voor als je feestje langer doorgaat dan gedacht en de chips op is.

Ramenbar Day & Day

Stadsdriehoek

Om de een of andere reden smaakt een kom noedelsoep ’s avonds laat het best. Als je ons niet gelooft, probeer het dan eens uit bij Ramenbar Day & Day – ze zijn open tot 22:00 uur. Extra lekker, vooral na een paar biertjes, zijn de tempura-ramensoepjes. Noedels, een rijke bouillon en gefrituurde bites erop, vet lekker. Het menu voorziet alle klanten in een keer; de gerechten zijn niet alleen in het Japans, Engels en Nederlands beschreven maar hebben ook diverse icoontjes voor alle mogelijke dieetwensen, en een fotootje van het type dat je wel kent van toeristenmenu’s langs de Middellandse Zeekust. Zelfs het gemarineerde eitje heeft zijn eigen foto, een heel smakelijk plaatje overigens dat je in een blik overhaalt er eentje te bestellen, zelfs al was je dat helemaal niet van plan. Je kunt Day & Day ook aandoen als je alleen maar een vreemd Japans drankje wilt drinken of zin hebt in een portie Mochi IJs. De bediening is hartstikke vriendelijk wat een verademing kan zijn in de grote stad. Geen wonder dat Rotterdammers zweren bij deze zaak.

Om de één of andere reden smaakt een kom noedelsoep ’s avonds laat het best.

Holy smoke

91Spices

Maritiem District

Fans van tandoori, curry en paneer wachten al jaren met smart op een uitbreiding van het Indiase repertoire in Nederland, zowel in de Randstad als daarbuiten. Met 91Spices is Rotterdam in elk geval een stapje verder gekomen. In dit restaurant bestel je klassieke Indiase gerechten – die bekend klinken, maar je vast nog niet allemaal hebt geprobeerd – in een moderne setting. Het allermooiste? Ze zijn nog tot laat open ook.

Die mix van klassiek en modern, oud en nieuw, traditie en trend kom je bij 91Spices steeds tegen. Zo ontbreekt de uitbundige inrichting die je in de meeste Indiase restaurants ziet, op een paar details na: kleurrijke kussens en de sprookjesachtige serveerschaaltjes. Het eten is klassiek – boterkip, papadums, tikka masala, de cocktails zijn juist weer helemaal hip. We telden alleen al negen verschillende gin-tonics op het menu, naast de verplichte mango lassi en Indiase biertjes. Voor iedereen wat wils, dus. Zelfs als je wilt snacken of dineren in de late uurtjes.

Holy Smoke

Stadsdriehoek

Bij Holy Smoke kun je tot laat bestellen en tot nog later hangen; vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00 uur (zondag tot donderdag tot 01:00 uur). Ideaal, want eet je hier je avondeten, dan is uitbuiken noodzakelijk. En doordrinken ook, want de bierkaart is aanzienlijk en bovenal bijzonder. Bier en burgers, een gouden combi.De spareribs, gemarineerd in BBQ-honingsaus of spicy ketjap, worden heerlijk mals gegrild. Voor een tientje heb je een epische burger te pakken, The Holy Smoke Burger, met een toren aan toppings: sla, tomaat, ui, augurk, jalapeño’s, bacon, cheddar, gruyère en mosterdmayonaise. De beste burger op de kaart? De Crab Burger, gemaakt van krabvlees, knoflook en koriander met atjar en chilimayonaise. Heb je last late trek, dan is er de Classic Patat Stoof, dat juweeltje uit het zuiden van het land. De dessertkaart is klein maar voldoet helemaal aan de Amerikaanse aard van dit beestje: cheesecake en brownies. ‘It’s all good’ bij Holy Smoke.

De spareribs, gemarineerd in BBQ-honingsaus of spicy ketjap, worden heerlijk mals gegrild.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel