pizza wilde westen
June 12, 2020 (Bijgewerkt September 1, 2021)

Dit zijn de restaurants in Amsterdam die je deze herfst geprobeerd moet hebben

Welkom bij ons maandelijkse overzicht van de beste nieuwe restaurants die het lekkerste eten van Amsterdam nu ook tot aan je voordeur bezorgen.

Amsterdam mag dan klein zijn, er zijn meer dan genoeg toprestaurants om jezelf een weg te eten door de stad. Van gewone, gezellige cafés tot delicatessenwinkels en sjieke restaurants, Amsterdammers zitten niet verlegen om keus deze herfst.

We vinden niets leuker dan onze liefde voor lekker eten met jullie delen, dus we hebben een lijst gemaakt met de beste restaurants in Amsterdam die dit herfstseizoen tot aan je voordeur bezorgen. Eet smakelijk!

jack bean

Five Bells serveert Spaanse tapas in Amsterdam-Centrum

Amsterdam-Centrum

Als je graag Spaanse tapas eet, dan móet je naar Five Bells. Deze hippe bar serveert allerlei Mediterrane hapjes, inclusief krokante calamares en gegrilde chorizo. Kun je niet kiezen of wil je het beste van twee werelden? Kijk dan eens naar de Hollandse snacks op de kaart. De bitterballen zijn namelijk ook niet te versmaden.

Deze hippe bar serveert allerlei Mediterrane hapjes, inclusief krokante calamares.

Rene’s Croissanterie voor een lekkere lunch in het centrum van Amsterdam

Amsterdam-Centrum

Bij Rene’s Croissanterie moet je zijn als je nog snel even wat koolhydraten wil pakken voor je lange wandeling. Van het broodje carpaccio kun je altijd op aan: Parmezaanse kaas, truffelmayo, lollo rosso, pijnboompitjes en olijfolie – wat wil je nog meer? En zoete afsluiter voor je lunch misschien? Zo ja, neem dan absoluut de appeltaart met slagroom. Die is goddelijk.

Parrillada voor Italiaanse pizza en spaghetti

Amsterdam-Centrum

Met de bijna absurde variatie aan pizza’s, gaat deze Italiaanse pizzeria gegarandeerd je hart veroveren. Onze lieveling is de calzone, gevuld met tomatensaus, kaas, champignons, salami, ham, ei en paprika. Hou je het liever simpel? Ga dan voor de spaghetti alla napoletana met een krachtige tomatensaus.

Als je je lunch wilt afsluiten met een zoete traktatie, ga dan voor de appeltaart.

Eetcafé Azzurro voor de ravioli met truffel

Amsterdam-Centrum

In de smalle steegjes van De Wallen vind je Eetcafé Azzurro – en daar moet je zijn voor betaalbaar maar superlekker Italiaans eten. Probeer de lasagne al forno maar eens, gebakken met gehakt, tomatensaus en bechamel, of ga voor de risotto met porcinipaddenstoelen en kip. Als je snakt naar een vegamaaltijd, dan is de ravioli met truffelsaus, paddenstoelen en Parmezaanse kaas de perfecte keuze.

Afhaalcentrum Terang Boelan wordt jouw nieuwe favoriete toko in de Jordaan

De Jordaan

Midden in de Jordaan serveert dit verborgen pareltje een van de beste Indische happen van Amsterdam. De rames is een ideale manier om allerlei verschillende gerechtjes te proberen. Je kunt dan alles wat je lekker lijkt met elkaar combineren, zoals de saté kambing en de gado gado met ei en pindasaus. Geen last van keuzestress dus!

 Eetcafé Azzurro is waar je moet zijn voor betaalbaar maar superlekker Italiaans eten.

Urban salad

Dit Italiaanse restaurant in Amsterdam-Centrum serveert huisgemaakte pasta

Amsterdam-Centrum

Verona is waar je heen gaat voor een huisgemaakte Italiaanse pasta in hartje Amsterdam. Als je eenmaal hun spaghetti carbonara geprobeerd hebt, met pancetta in een romige Parmezaanse kaassaus, dan snap je waarom hun pasta zo in de smaak valt bij iedereen. De pasta al forno – je weet wel, die uit de oven met een heerlijk laagje kaas erbovenop – die we kunnen aanraden is de zalmlasagne met spinazie, ricotta en mozzarella.

Vleeslief-hebbers zullen het met ons eens zijn; veel beter dan een mals kogel-biefstukje wordt het niet.

Bariloche Steak & Burger bezorgt een van onze favoriete Amsterdamse burgers

Amsterdam-Centrum

Vleesliefhebbers zullen het met ons eens zijn; veel beter dan een mals kogelbiefstukje wordt het niet. En laat dat nou precies zijn wat ze serveren bij Bariloche Steak & Burger. Maak je klaar voor een scala aan gegrilde lekkernijen, gemaakt met vlees van de beste kwaliteit, zoals de gemarineerde lamskoteletten en kip geglaceerd met honing. Burgerfans kunnen zich verheugen op een klassieke cheeseburger met Angus-rundvlees, cheddar en augurkjes.

Geniet van een sjieke borrel bij ‘t Wethoudertje

Amsterdam-Oost

Verstopt achter Park Frankendael, bezorgt dit populaire restaurant je favoriete borrelhapjes met een sjieke twist. Denk aan kroketten met kalfsragout, de bitterbal die nooit teleurstelt of een knapperige kaassoufflé. Daarnaast kun je uiteraard ook huisgemaakte frietjes krijgen (ook in familieportie) met hun welbekende truffelsaus die je maar beter niet kunt overslaan.

Denk aan kroketten met kalfsragout of een knapperige kaassoufflé.

De shakshuka bij Restaurant Masa móet je geprobeerd hebben

Amsterdam-Centrum

Dit nieuwe Turkse restaurant in Amsterdam-Centrum serveert verfijnde gerechten die eigenlijk een mix vormen tussen de Turkse en Mediterrane keuken. Wij raden aan om tenminste één van de voorgerechten te proberen, zoals de shakshuka met geroosterde aubergine, tomaten, paprika, knoflook, olijfolie en verse yoghurt. Als het op de hoofdgerechten aankomt, neem dan een durum adana. Gegrild op steenkolen is deze gekruide lamsspies weer wat anders dan een normale kebab.

Sham Maza voor Syrische groentegerechten

Amsterdam-West

Sham Maza heeft zichzelf op de kaart gezet als lokale expert van de Syrische keuken en serveert royale vegetarische schotels. De gerechten zijn bedoeld om te delen, dus combineer er maar lekker op los met jouw favorieten. Wij zijn smoor op de yalangi wijnbladeren gemarineerd in citroen en olijfolie en gevuld met rijst, maar ook de burk jebne – bladerdeeg gevuld met geitenkaas – vinden we overheerlijk.

Sham Maza heeft zichzelf op de kaart gezet als lokale expert van de Syrische keuken.

blauw

Dit truffelbroodje is onze favoriete lunch in Amsterdam Centrum

Amsterdam Centrum

Genesteld in de pittoreske Haarlemmerbuurt, serveert Mr. Mokum broodjes in alle soorten en maten. Het broodje ossenworst met truffel, radijs, tuinkers en avocado is terecht een klassieker, maar als je klaar bent om een heuse burger te verorberen, bestel dan de pork belly streetfood sandwich met buikspek, koolsla, appel, piccalillymayonaise, barbecuesaus en pide.

 Mr. Mokum serveert broodjes in alle soorten en maten.

Je kunt altijd rekenen op het comfortfood van The Black Dog

Amsterdam Centrum

Sommige weekenden schreeuwen om een groot bord comfortfood, en dat is wanneer The Black Dog soelaas biedt. Trap je borrel af met de knapperige champignon-bitterballen of probeer de met miso geglazuurde aubergine met sake, miso-sesamzaadjes en een taugésalade. Een andere aanrader is de beef and ale pie, geserveerd met aardappelpuree of friet, broccoli en een royale portie jus.

Sommige weekenden schreeuwen om comfortfood, en dat is wanneer The Black Dog soelaas biedt.

Restaurant Branie voor unieke Asian fusion in Amsterdam Oud-West

Amsterdam Oud-West

Geïnspireerd door eclectische Aziatische smaken verovert Restaurant Branie gegarandeerd jouw hart met hun kleurrijke fusion keuken. De beef short ribs geglazuurd met aardbeien-hoisinsaus, shimeji paddenstoelen (beukenzwam) en prei zijn misschien wel onze absolute favoriet. Als je op zoek bent naar een vleesvrije optie, probeer dan de Peggy Gou bloemkool, gemarineerd in pittige gochujang (rode peperpasta) en bosui.

Paradise Pizza Bar voor gevouwen pizza en een toffe sfeer

Amsterdam Jordaan

Zoals de naam al doet vermoeden is Paradise Pizza Bar een trendy toevluchtsoord voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken in Amsterdam. Dit hippe pizzarestaurant steelt de show met heerlijk dunne bodem en een originele discosfeer. En dat alles komt het beste tot zijn recht in combinatie met hun pizza nduja met pittige varkensworst, fior di latte, pomodorini, gemarineerde artisjokken, pecorino sardo en oregano. Maar houd zeker de gevouwen pizza op je radar; met name de portafoglio giardiniera met fior di latte, pomodorini, rucola, feta, pijnboompitten en basilicum – om van te watertanden, zo lekker.

Deze culturele vrijhaven bezorgt vegan burgers

Amsterdam Nieuw-West

Naarstig bezocht door hippe buurtbewoners heeft RADION Amsterdam zichzelf op de kaart weten te zetten met toffe evenementen en een industriële sfeer, maar wat je misschien gemist hebt, is dat deze culturele club nu ook verrukkelijke vegan gerechten bezorgt. Hun huisgemaakte falafel burger is een geduchte kandidaat voor de prijs van beste vegan burger van de stad, rijkelijk belegd met zoetzure ui en citroen-veganaise. De pizzafans onder ons moeten dan weer echt de pizza bianca tartufo proberen met truffelcrème, gegrilde groenten en champignons.

Misschien is het je ontgaan dat deze culturele club nu ook verrukkelijke vegan gerechten bezorgt.

Plazaprimo voor Marokkaanse broodjesAmsterdam Nieuw-West

Amsterdam Nieuw-West

Dit kleine eettentje is onze tip voor een lekkere lunch in Amsterdam Nieuw-West. Vernoemd naar een bekende streetfood-plek in Tetouan in Marokko, bestel je bij Plazaprimo de lekkerste harirasoep met tomaten, linzen en kikkererwten. Of neem een van de heerlijke warme broodjes, het kan haast niet misgaan met een broodje kefta met gekruid gehakt. Hou je meer van vis? Kies dan voor een broodje garnalen.

Bestel de pittige harirasoep, vol met tomaten, linzen en kikkererwten.

Dit is je nieuwe favoriete snackbar in Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid

Zoek je nog een goede snackbar in Amsterdam? Broodje Tip Top is een echte winnaar. Het menu staat vol met tal van Hollandse klassiekers, zoals de frikandel speciaal met uitjes en saus naar keuze. Heb je meer trek? Neem dan een kroket of twee en kies uit een van de vele soorten. Van je normale rundvleeskroket, tot kaas- of satékroket, bij deze snackbar hoef je niet bang te zijn dat er te weinig keus is. Uiteraard kun je er ook terecht voor andere beroemde snacks zoals de kapsalon met frietjes, vlees, salade en gesmolten kaas.

De tofu ramen bij Kitagawa Ramen is een proteïnebom

Amsterdam-Noord

Verstopt in Amsterdam-Noord vind je Kitagawa Ramen, een lokale favoriet waar je heen gaat als je zin hebt in een hete kom ramensoep. Loulou’s kimchisoep met pittige Koreaanse kool en kip is een klassieker. Wil je een kom vol proteïne, dan bestel je de tofu ramen. Gevuld met gebakken tofu, een gemarineerd eitje, zoetzuur, lente-ui en zeewier, is deze voedzame bowl misschien wel de beste ramen in Amsterdam-Noord.

Loulou’s kimchisoep met pittige Koreaanse kool en kip is een klassieker.

Dit kunstcafé is onze tip voor lunch in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord

In de buurt staat Expocafe Zamen bekend om z’n kunsttentoonstellingen, maar lang niet iedereen weet dat je er ook fantastische broodjes kunt krijgen. Hou het lekker simpel met een tosti kaas en cherrytomaten of ga voor uitgebreid met de surilana. Dit heldenbroodje is geïnspireerd op Surinaamse pom en komt met biologische kip en zoete aardappelpuree op zuurdesembrood.

Probeer de dessertpizza Bianca bij Matto Noord

Amsterdam-Noord

Vraag een fijnproever naar de beste pizza in Amsterdam-Noord en Matto Noord staat waarschijnlijk bovenaan de lijst. Van marinara tot margherita, de pizzaiolo’s hier weten wat ze aan het doen zijn. Ook de parmigiana met buffelmozzarella, gegrilde aubergine en chilipeper is overheerlijk. Sluit je diner af met de dessertpizza die rijkelijk belegd is met peer, gekarameliseerde suiker, mascarpone, walnoten en cacao. 

Het team bij Matto Noord maakt de beste klassieke pizza’s.

trevi’s

De boterhammen met gemarineerde tempeh van Bataat zijn het proberen waard

Oost

Als je een adresje zoekt voor een gezonde lunch in Amsterdam waar je tevreden de deur uitgaat, dan tippen wij Bataat. Kom je hier voor het eerst? Bestel dan de boterhammen met gebakken en gemarineerde tempeh, wasabimayo, augurk en salade. De perfecte traktatie voor bij je middagkoffie is trouwens de zoete aardappel-brownie. Zó lekker dat we bijna niet kunnen geloven dat ‘ie glutenvrij én vegan is.

trevi’s

Trevi’s voor vegan pizza’s regelrecht uit de houtoven

Zuid

Salah, het brein achter de overheerlijke vegetarische en vegan pizza’s van Trevi’s, heeft in de afgelopen jaren zijn sporen verdiend bij een flink aantal Italiaanse restaurants. En jij kunt bij Trevi’s genieten van zijn expertise met een aantal fantastische houtovencreaties, zoals de zucca met pompoensaus, mozzarella, spinazie, rode ui en olijven. Als je graag een bordje pasta bij je pizza eet, kijk dan eens naar de ravioli tartufo met truffelroom, paddenstoelen en verse truffelvlokken.

Amsterdamse pokébowl fan: The Poke Maniacs is voor jou een droom die uitkomt

Meerdere locaties

Als je niet zonder de Hawaiiaanse pokébowl kunt, dan durven wij te wedden dat The Poke Maniacs jouw nieuwe favoriet wordt. Wij zijn in elk geval lichtelijk verslaafd aan de tiki shrimp, een bowl met radijs, wortel, komkommer, maïs, nori tempura krokantjes en verse yuzudressing. Voor vegans is er de aloha veggie met knapperige tofu, zoete aardappel, courgette, wortel, paprika, rode kool, sesamzaadjes en teriyakisaus. Een hele bowl vol met allemaal plantaardig lekkers.

Dit Turkse toprestaurant serveert Turks eten zoals je dat nog nooit eerder geproefd hebt

Centrum

Genesteld tussen twee grachten in hartje Amsterdam vind je Levant, dé tip voor Turks eten op niveau. Wij beginnen het liefst met een enginar salatasi salade, met artisjokken en dille en de ahtapot, gemarineerde octopus met verse kruiden. Daarna gaan we door naar de ali nazik a la levant, gegrilde ossenhaas geserveerd met puree van geroosterde aubergine. En als afsluiter nemen we – natuurlijk – de huisgemaakte baklava met gehakte pistachenootjes.

blauw

Pizza Dope voor authentieke Napolitaanse pizza

De Pijp

Dope is een van de nieuwe favorieten in de Pijp en dat is niet voor niks. De onweerstaanbare pizza’s van dit restaurant worden creatief belegd met smaakvolle toppings en ze worden gebakken in een echte houtoven. Bestel de pizza vegetariana met San Marzano D.O.P.-tomaten, gegrilde groenten, mozzarella Fiordilatte di Agerola, artisjokken, extra vierge olijfolie en basilicum en maak je klaar om te genieten. Voor een zoete traktatie laat je de pizza Nutella met passievrucht bezorgen.

Je nieuwe favoriete vegetarische burger, bezorgd

Bijlmer Centrum

The Traveller is onze laatste culinaire vondst in Amsterdam Bijlmer Centrum. Het menu is één grote ontdekkingsreis rond de wereld die gaat van Mediterraanse broodjes tot sashimibowls en burratasalade. Voor de zoete aardappelfrietjes met rendang, pinda en limoenmayonaise mag je ons ‘s nachts wakker maken. Als je een alternatief zoekt zonder vlees, bestel dan The Traveller veggie burger, een kikkererwtenburger met limoen, mayonaise en een rokerige tomatensaus. Heb je zin in iets zoets? Dan kun je altijd nog de fantastische pannenkoeken bestellen met rood fruit en ahornsiroop.

PHO 91

Ga voor duurzaam en bestel bij De Balie

Leidseplein

Midden op het levendige Leidseplein zit De Balie – niet zomaar een doorsnee restaurant. Getalenteerd chefkok Marc Raven zwaait hier al een tijdje de scepter met een duidelijke missie: hij streeft naar een duurzaam, smakelijk menu en dat is terug te zien. Het broodje ricotta met bietendressing, amandelschaafsel en kervel is perfect als lunch. Maar, mocht je meer trek hebben, bestel dan de huisgemaakte pappardelle met bisque, sereh, limoenblad, tomaat, peterselie, rucola en geroosterde amandelen, geserveerd met een salade van geroosterde bietjes, gepekelde bleekselderij en geroosterde zonnebloempitjes.

Sla dit restaurant op in je favorieten voor de volgende keer dat je zin hebt in een goede kom ramen

Amsterdam Oost

Betsubara, daar ga je naartoe voor de beste ramen in Amsterdam Oost. Alle soepen zitten boordevol overheerlijke ingrediënten waar je gegarandeerd blij van wordt. Zo is er de tantan men met pittige sesam kippenbouillon, kip, ajitsuke ei, taugé en lente-ui. Voor vegetariërs is er de vegetarische ramen met misobouillon en shiitake. Een andere optie waar je geen spijt van gaat krijgen is de katsu curry met kip- of tofukatsu, broccoli, wortel, aardappel en witte rijst.

WILDe westen

Björnburgers serveert een steengoede vegetarische burger

Oud-West

Wij konden altijd al moeilijk nee zeggen tegen een rijkelijk belegde burger, maar de vegetarische variant bij Björnburgers is op zijn zachtst gezegd onweerstaanbaar. De Björn, met cheddar, gekarameliseerde ui, augurk, tomaten, knapperige sla, verse ui, ketchup en de huisgemaakte björnburgers-saus, mag wat ons betreft zeker genomineerd worden als de beste burger in Amsterdam.

En we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je een extra portie truffelfrietjes niet mag overslaan.

Meneer Pannekoek is onze favoriet voor Hollandse pannenkoeken in Amsterdam

Centrum

Deze pannenkoekenbistro in Amsterdam centrum is een echt pareltje. Als je zin hebt in een traditionele, Hollandse specialiteit, bestel dan de aardappelpannenkoek met spek en kaas. Vegetariërs, jullie willen zeker weten de groentenpannenkoek met broccoli, uien, champignons en kaas bestellen. Wat je ook doet, vergeet niet om af te ronden met de zoete nutella crêpe en een karamel-stroopwafel-kruimelpannenkoek.

Vegetariërs, jullie willen zeker weten de groenten-pannenkoek met broccoli.

DIS voor budgetbroodjes met een luxe tintje

West

Dit familierestaurant in Amsterdam heeft in het afgelopen jaar een complete transformatie doorgemaakt, van cateringbedrijf naar populaire broodjeszaak. Wij zijn enorm fan van het broodje gegrilde aubergine met vegan auberginecrème, cherrytomaatjes, walnoten en waterkers.

Als je meer zin hebt in vlees, neem dan een broodje gegrilde kippendij met pastinaakcrème, bearnaisesaus en zuring.

Indonesisch eten bij Dapur Lucy

Oud Zuid

Dapur Lucy staat bekend om z’n immense selectie aan authentieke Indonesische kruiden, waardoor we er héél graag bestellen als we zin hebben in smaakvol Indonesisch eten in Amsterdam.

Start het festijn met de sambal goreng tempeh, een royale portie tempeh in een mildpittige saus, gevolgd door de gado gado als hoofdgerecht. Die zit lekker vol met tofu, tempeh, ei en pindasaus en de smaken zijn nét zo goed als die bij de lokale warung.

moeders

Vascobelo V Bar voor een hemels ontbijt

Oud Zuid

Met de hoge plafonds, een fantastische bibliotheek en een charmante open keuken, begrijp je meteen waarom Vascobelo zo populair is onder de lokale fijnproevers van Amsterdam.

Als je op jacht bent naar de eerste maaltijd van de dag, kijk dan eens naar de Belgische gepocheerde eitjes met ham en hollandaisesaus, geserveerd met een klassieke Engelse muffin. Als lunch neem je de vegetarische stoof met linzen, wortel, aubergine, courgette met daarbij brood en gezouten boter. Dit gerecht gaat je niet teleurstellen.

Als je van temaki houdt, dan vind je hun ebi tempura temaki vast heel erg lekker.

Tomo Sushi voor temaki-fans

Grachtengordel

Dit Japans restaurant in Amsterdam serveert al sinds 2000 heerlijke, traditionele Japanse gerechten en sinds kort kun je de handgerolde sushi (en nog veel meer) direct tot aan je voordeur laten bezorgen. Als je van temaki houdt, dan vind je hun ebi tempura temaki met garnaal, avocado, komkommer en tobiko vast heel erg lekker.

Een andere favoriet is de gyu no teriyaki, een unieke combinatie van rib eye in sojasaus en knoflookchips om verliefd op te worden. Eerlijk gezegd is het hele menu nogal verleidelijk en we snappen het helemaal als je van alles wat wilt proberen. De ‘sashimi and sushi platter’ laat mooi zien wat Tomo Sushi allemaal in huis heeft.

Poke Go-go voor een Honolulu poke bowl

Da Costabuurt

Poke Go-go is nog maar net open en toch kunnen we met een gerust hart zeggen dat het nu al een van de betere restaurants van Amsterdam is. Het concept is heel simpel: stel je eigen bowl samen en kies uit een hele rits aan ingrediënten zoals sushirijst, gemengde groenten, zalm, geflambeerde zalm, ahi tonijn, krokante kip en nog veel meer.

Laat je het keuzeproces liever over aan de experts? Ook dat is geen probleem. Neem dan een van de combinaties die Poke Go-go voor je bedacht heeft, zoals de Go Tuna Honolulu met tonijn, avocado, komkommer, edamame, rode ui, kimchi, lente-ui, nori flakes en ruim besprenkeld met shoyusaus. 


Blauw voor Indonesische rijsttafels met een twist

Amsterdam-Zuid

Blauw staat in Amsterdam bekend om z’n overheerlijke rijsttafels en heeft een welverdiende reputatie als een van de beste Indonesische restaurants in Amsterdam. Als je voor het eerst bestelt, moet je ongetwijfeld de nasi rames proberen.

Als je voor het eerst bestelt, moet je ongetwijfeld de nasi rames proberen

Je krijgt een selectie van verschillende delicatessen en op die manier kun je heel makkelijk van alles proeven van het menu. Er zijn eindeloze mogelijkheden om je eigen perfecte nasi rames samen te stellen. Wat je ook kiest, vergeet niet om de saté udang en de pittige sambal te bestellen. En als je op zoek bent naar een gerecht zonder vlees, kijk dan eens naar de tahu telor omelet met taugé, kool, pinda’s en zoete sojasaus.

moeders

Restaurant Moeders voor suddervlees zoals Oma dat vroeger maakte

Amsterdam, Da Costabuurt

Restaurant Moeders, natuurlijk ken je ze al. De geliefde gerechten van Amsterdam’s gezelligste eetkamer komen nu naar jou thuis. Van verrukkelijke stoofpotjes tot traditionele erwtensoep, ze zijn allemaal perfect voor die koude winteravonden. Onze persoonlijke tip is het suddervlees of de hachee naar oma’s recept. Beiden kunnen haast niet malser en als je ze combineert met gekookte aardappelen of aardappelpuree en spinazie of rode kool, dan heb je het ultieme wintergerecht.

De wilde westen pizza met chilipeper-olie bij Wilde Westen Marnixstraat

Amsterdam-West

Als je de lokale fijnproevers van Amsterdam-West mag geloven, dan vind je de beste houtovenpizza’s met stip op één bij Wilde Westen. Deze ongedwongen pizzeria serveert moeiteloos het beste van de Italiaanse keuken, zoals Pizza Finocchiona met mozzarella, venkelsalami en pittige rucola.

Als je de lokale fijnproevers van Amsterdam-West mag geloven, dan vind je de beste houtovenpizza’s met stip op één bij Wilde Westen

Je vindt er alle klassiekers die je je maar kunt wensen, zoals de Quattro Formaggi, royaal belegd met gorgonzola, geitenkaas en parmezaan. Zoek je echt iets speciaals? Probeer dan zeker de Pizza Wilde Westen met spinazie, geitenkaas, gegrilde aubergine en granaatappelpitjes. Het geheime ingrediënt is de chilipeper-olie waarmee de pizza ruim besprenkeld is. Voor nét dat beetje extra. 

wilde westen

Tacos & Tequila voor een klassieke Al Pastor

Centrum

“Al het goede komt in drieën” is niet voor niets een spreekwoord. En als het op taco’s aankomt, dan geloven wij daar heilig in. Er gaat niets boven romige guacamole in een knapperige tacoschelp van maïs en we kunnen wel stellen dat Tacos & Tequila het recept meer dan onder de knie heeft. De topper van de menukaart is de Taco Al Pastor, heerlijk gevuld met gegrilde kip, pico de gallo, guacamole, mango, salsa van granaatappel, crème fraîche, koriander en limoensap. Voor de vegans: de Taco El Vegano met pulled jackfruit en pico de gallo is net zo lekker als de taco met vlees en hij smaakt heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte maïsnacho’s met guacamole. 

tacos & tequila

Chopstick District kookt Koreaans met een gezonde twist

Amsterdam-Zuid

Wij houden wel van een restaurant dat zijn eigen draai geeft aan de Aziatische keuken en Chopstick District is er zeker weten zo eentje. Hun creatieve (en gezonde) versie van de bibimbap met verse groenten, gebakken ei en een zelfgemaakte huan sneu saus is zwaar verslavend, maar de gestoomde groentedumplings zijn net zo verleidelijk. Als je een vullende maaltijd wilt die vol voedzame ingrediënten zit, probeer dan een keer de Japchae zoete aardappelnoedels met een hele rits aan verse groenten en oesterzwammen. 

Lekker opwarmen met de courgette-curry soep van De Soepbar

Centrum / Amsterdam-Oost

Het winterseizoen vraagt om een hete kom soep en waar kun je daarvoor beter naartoe dan naar De Soepbar? Wij zijn nogal fan van de courgettesoep met groene curry, kokosmelk en koriander, maar als je iets pittigers wilt, dan kan dat ook. Probeer de Indiase kokos-kikkererwtensoep maar eens. Heb je meer trek en volstaat een kommetje soep niet? Bestel dan een salade voor erbij zoals de couscoussalade met dadels, bieten en romige geitenkaas.

chopstick district

Pulled chicken salade met mosterdsaus bij Kanteen25

Amsterdam-Centrum

Bij Kanteen25 serveren ze eten met een goed verhaal en daar houden wij van. Met zo min mogelijk voedselverspilling en een intern opleidingsprogramma voor vluchtelingen laat dit restaurant het allerbeste van de moderne, internationale keuken aan je zien. Van pizza’s tot sappige burgers, je vindt er sowieso iets naar je zin. Maar als er één gerecht is dat we je willen aanraden dat is het de Pulled Chicken Salade. Bomvol met Hollandse kaas, croutons, cherrytomaatjes en met een dressing van mosterdsaus. Deze salade is een absolute winnaar.

de soepbar

De chicken curry bara bij Kam Yin

Centrum

Kam Yin is al jaren een lokale favoriet in Amsterdam. Logisch, want het beste van twee werelden komt er samen: Chinees en Surinaams. Mocht je het verschil tussen de bojo en de baka bana nog niet kennen, dan is de Surinaamse sectie van het menu van Kam Yin het ideale startpunt voor een culinaire ontdekkingsreis

Roti – je weet wel, dat Surinaamse platbrood met die heerlijke curry van vlees en/of groenten – is het perfecte gerecht om mee te beginnen als je de Zuid-Amerikaanse keuken wil verkennen. Vergeet niet om er een lekkere snack bij te bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de bara: een gebakken broodje gevuld met kip-kerrie. En de bonus? Dat is dat Kam Yin elke dag geopend is tot middernacht. Dus als je in de late uurtjes ineens lekkere trek krijgt, dan weet je vanaf nu waar je moet zijn.

En de bonus? Dat is dat Kam Yin elke dag geopend is tot middernacht.

Lemoene serveert Syrisch, maar dan met een moderne twist

Overtoomse Veld

Ze worden geroemd om hun spannende Syrische gerechten, Restaurant Lemoene in ‘t Overtoomse Veld. Dé plek om de authentieke Arabische keuken uit te proberen, als je het ons vraagt. Maar wees gewaarschuwd: het is lastig kiezen tussen de romige baba ghanouj en de zelfgemaakte hummus. De oplossing? Bestel beide en maak het af met een verse tabbouleh salade met bulgur, peterselie en verse groenten.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je een plekje overhoudt voor een van de veelbesproken bowls, want dat zijn past echt de hoogstandjes uit de keuken van Lemoene. Wij gaan het liefst voor de hummus be’lahme met gegrild gehakt, hummus, munt en noten. Extra fijn: je krijgt er ook nog augurkjes en een warm pitabroodje bij.

lemoene

Deze pannenkoeken staan met stip op één in Amsterdam

De Pijp

Zeg jij Nederland? Dan zeggen wij pannenkoek. De gouwe ouwe pannenkoek is namelijk onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse keuken. Onze hoofdstad is dan ook de thuisbasis van een heel scala aan pannenkoekenrestaurants. Maar tussen al die restaurants zit er eentje die je waarschijnlijk niet snel gaat vergeten als je er eenmaal geweest bent: Mr. Stacks (tijdelijk gesloten).

Deze moderne eettent verwent z’n gasten met een ongekend grote variëteit aan smaken. De grootste verrassing van het menu? De hartige bietenhummuspannenkoeken met radijs, zelfgemaakte bietenhummus, tuinkers, bietensalade en pecannoten.

En, eerlijk is eerlijk, wie kan er nou de Nederlandse appeltaart stack met vanilleglazuur, gekarameliseerde appels, kokosslagroom, hennepzaad, karamelsaus, gedroogde koekjes, kaneel, ahornsiroop en suikerspin weerstaan?

mr. stacks

Vegan of vleeseter, de plantaardige pizza van Mastino moet je proberen

West, De Pijp

Voor alle vegan Italië-fans (al dan niet met glutenallergie): Mastino zou wel eens heel goed jouw nieuwe favoriet kunnen worden. In de Pijp serveren ze gerechten uit de meer traditionele – en toch plantaardigeItaliaanse keuken, maar hun restaurant in West is pas écht waar het allemaal gebeurt.

Van rodelinzenmozzarella tot cheddar van cashewnoten, de vegan kaas van Mastino is inmiddels (op z’n zachtst gezegd) een begrip te noemen. Voor de complete ervaring bestel je een Pizza big 4. De naam zegt het al: deze pizza is overladen met maar liefst vier soorten plantaardige kaas. Wat wil je als vegan nog meer?

Voor de complete ervaring bestel je een Pizza big 4.

212 voor pâté en croûte met Michelinster

Amsterdam-Centrum

Staat 212 al een tijd op jouw verlanglijstje, maar is het je tot nu toe nog niet gelukt om een reservering te bemachtigen? Dan hebben we heel goed nieuws voor je en dat is nog zacht uitgedrukt. 212 is sinds kort namelijk beschikbaar op ons platform. Zeg maar dag tegen die wachtlijst, want je bestelt de overheerlijke gerechten van 212 nu dus ook gewoon voor thuis. Doe de lichten uit, de kaarsjes aan en haal je mooiste tafellinnen uit de kast (en misschien wel je mooiste gala-outfit), want het is tijd voor een vleugje Michelin-ster bij jou in huis. 

Staat 212 al een tijd op jouw verlanglijstje, maar is het je tot nu toe nog niet gelukt om een reservering te bemachtigen?

Wie wel eens heeft gegeten bij 212 weet dat de gerechten niet te versmaden zijn. De afhaalkaart doet niet onder voor de reguliere menukaart. Wordt het pâté en croûte, een tajine van kip, een klassieke bouillabaisse of — de klapper van de menukaart — een hele kreeft van de BBQ? Wat je ook kiest: dit is een thuis-uit-eten-ervaring waar je sowieso geen spijt van gaat krijgen.

212

Zoldering voor eersteklas Nederlandse keuken

Amsterdam-Centrum

Heel weinig poespas, maar vooral heel veel smaak. Dat is Zoldering. Normaal gesproken vind je Zoldering op de Utrechtsestraat in Amsterdam, maar door de coronacrisis kun je daar voorlopig even niet meer terecht.

Gelukkig ben je sinds kort nog maar een paar klikken verwijderd van een Zoldering feestmaal bij jou thuis. Ga jij voor de pompoensoep of de andijviestamppot? Je maaltijd aftoppen doe je lekker op z’n Nederlands met een stukje appeltaart of op z’n Frans met een kersenclafoutis of madeleines.

100% zelfgemaakte ramen bij Ramen-Ya

De Wallen

Bij Ramen-Ya serveren ze ramen zoals ramen bedoeld zijn. Hun versgemaakte noodles zijn in de Hakata-stijl: dun, recht en stevig. Ook de bouillons, toppings en zelfs de misopasta worden zelf gemaakt. Probeer zeker de Hakata met zijn basis van tonkotsu, een uiterst langzaam gegaarde varkensbottenbouillon. Verkrijgbaar in normaal of ‘extreem groot’ (The Mount Fiji genaamd); wie die laatste tot de laatste druppel op krijgt, wordt toegevoegd aan de Wall of Fame.

Italiaans eten volgens authentiek recept

Centrum

Pizzeria “O Sole Mio” is voor veel Amsterdammers een vast adresje in het centrum van de stad voor pure pizza’s en pastagerechten. Nieuw is de bezorgservice: de Italiaanse keukenprinsen achter gerechten als de echte Napoletana (pizza met tomaat, mozzarella en ansjovis), ravioli al forno en risotto con pollo (met kipfilet en champignons) brengen hun lekkernijen voortaan tot aan je voordeur. Nou ja, niet persoonlijk natuurlijk. Maar online bestellen kan tegenwoordig wel. O, en vergeet de tiramisu niet!

Bar Kantoor: hier kun je overheerlijk en duurzaam dineren

Westerpark

Een bar gebouwd uit oude kantoormeubelen, een aquarium waarin kruiden en plantjes worden gekweekt en groene stroom – bij Bar Kantoor doen ze duidelijk aan duurzaamheid. Ook over het eten is goed nagedacht: geen standaard combinaties à la geitenkaas-honing hier, maar bijzondere smaken die je gewoon móet proberen.

Steak tartare met kimchi, bijvoorbeeld, kabeljauw met kokkels, kamut en limoen-kokossaus of een open sandwich met zoete aardappel en gerookte tofu. Het ruime terras op het terrein van de Westergasfabriek is aanlokkelijk, maar heb je meer zin in om met je bord op schoot te eten, dan brengt Bar Kantoor je favo gerecht nu ook thuis.

ZOLDERING

Verrukkelijk vlees vlakbij het Vondelpark

Schinkelbuurt

Voor de beste steak en versgesneden frieten van Amsterdam-Zuid ga je naar De Royal Chop House. Hun kwaliteitsvlees, van Argentijnse ossenhaas tot Japanse wagyusteaks, wordt perfect bereid. Voor de afwisseling serveren ze ook kipfilet, spareribs, lamskoteletjes en stoppen ze hun filet mignon, een van de meest superieure stukjes rundvlees die er bestaan, in Mexicaanse fajitas. Het restaurant neemt sinds kort ook online bestellingen aan, waaronder complete menu’s – steak, spareribs of saté met friet en mayo.

Voor de beste steak en versgesneden frieten van Amsterdam-Zuid ga je naar De Royal Chop House

Lekker lokaal bij Moer

Vondelparkbuurt

Bij Moer weten ze wat lekker is. Artisjok met mosterddip, witte-aspergesalade met aardbei en scarmorzetti, harder met een salsa verde van zeesla… Als je dan ook nog weet dat de chef samenwerkt met stadslandbouwbedrijven in de omgeving om aan biologische seizoensgebonden groenten en lokale wildsoorten te komen, wil je er toch het liefst gaan wonen? Gelukkig hoeft dat niet, want hun fijne biologische brunch-, lunch- en dinergerechten komen sinds kort op de rug van een fietsbezorger naar je toe.

Bier & meer bij Het Lagerhuys

Centrum

In gastropub Het Lagerhuys lijkt alles om bier te draaien: de muur achter de bar is bezaaid met maar liefst 51 tapkraantjes en op elke tap zit een ander biertje. Toch is niets minder waar. Want eten is hier minstens zo belangrijk, en de wijnkaart mag er ook zijn. Liefst combineert de bediening alle drie de componenten tot een perfect maal. De dinerkaart is internationaal, met Italiaanse cacio e pepe naast Hollandse sukade met aardappelpuree en Amerikaanse Buffalo chicken wings. Sinds kort kun je hun gerechten ooklaten bezorgen.

ramen-ya

Vegetarische roti op z’n best

De Baarsjes

Ook nieuw in het rijtje met bezorgrestaurants is Ram’s Roti, waar de familie Jairam – eerst vader, nu drie broers en hun oom – al veertig jaar Surinaams-Hindoestaanse gerechten bereidt voor de multiculti bevolking van de stad.

Roti eend met massala is de specialiteit van de zaak, maar de rest van de gerechten mag er ook wezen. Van klassiekers als saoto, telo bakkeljauw en pitjel tot publiekslievelingetjes als de roti vega speciaal, met maar liefst drie vega gerechtjes om in je plaat te rollen, waaronder tempeh, pompoen, aubergine en courgette.

Dit is ‘m dan: de beste kom ramen in Amsterdam

De Baarsjes

Eersterangs ramen van een van de meest authentieke Japanse chefs die Amsterdam rijk is, haal je bij Sapporo Ramen SORA West. Kenners komen voor de Gokujo Sapporo Ramen, naar keuze op smaak gebracht met miso (gefermenteerde sojabonen) of shoyu (sojasaus).

Toppings als geroerbakte groenten, kool, taugé, char siu, geruld varkensgehakt, maiskorrels en gebakken uitjes zijn zo hoog opgestapeld, dat je de typische Sapporo-noodles nauwelijks nog ziet. Dat wordt slurpen.

Tujuh Maret serveert Indisch eten zoals het hoort

Centrum

Amsterdammers weten: voor een indrukwekkende verzameling Indonesische gerechten moet je bij Tujuh Maret op de Utrechtsestraat zijn. Naast hun beroemde saté, op houtskool bereid, en de immer populaire rijsttafel, kun je er ook terecht voor heerlijke daging smoor, pittige sambal goreng telor en authentieke soto ayam.

Probeer een plekje open te houden voor een plakje spekkoek toe. Makkelijker gezegd dan gedaan met al dat lekkers op de kaart, maar geloof ons, je wilt dit Indonesische laagjesgebak niet mislopen.

Probeer een plekje open te houden voor een plakje spekkoek toe.

Fonduen in een hotpot

De Wallen / Oud-Zuid

Dit gloednieuwe Chinese restaurant lijkt in niets op de afhaalchinezen die we allemaal kennen. Hier komt de echte Chinese keuken op tafel. Allereerst is daar Hot&Hot’s ultieme favoriet, de Sichuanhotpot – een bouillonversie van hun eigen fondue met lekkers als zoeteaardappelnoedels, runderrolletjes, enokichampignons en aardappelschijfjes om in de pot te garen. Maar ze hebben meer, veel meer. Gewokt buikspek, lamsvlees in chilisoep, mapo tofu, orgaanvlees op zijn Chinees… Geen wonder dat de eigenaren in korte tijd twee vestigingen in Amsterdam openden.

SLA voor een lekkere, gezonde maaltijd

Meerdere locaties

SLA is je nieuwe favoriet als je zin hebt in gezond. Deze biologische saladebar serveert unieke, verantwoorde maar vooral lekkere salades, bowls, soepen, sapjes en nog veel meer. Met een scala aan rauwe en natuurlijke producten, zorgt het SLA-team voor de nodige magie. Bovendien zijn veel gerechten vegan en glutenvrij. Extra pluspunt: SLA is anti (voedsel)verspilling, dus laat die zorgen over het milieu maar even los.

Onze favoriet bij SLA? Dat is met stip op één de falafel feast bowl. Deze zit boordevol granen, geroosterde kerriebloemkool, regenboogpeen, geroosterde biet met harissa, groene kruiden-spinaziefalafel, granaatappelpitjes en wordt afgetopt met een pittige citroen-sinaasappel-tahinidressing. Liever een salade? Probeer dan vooral de truffel ruffle: een salade met babyspinazie, linzen, vergeten groenten, geroosterde wintergroenten met rozemarijn, miso-paddenstoelenmix, rode kool met appel, pompoenhummus, vegan parmezaanse kaas, pompoenpitten, granaatappelpitjes en een heerlijke citroen-peterselie-truffeldressing. 

SLA

Umei Sushi voor de allerlekkerste sushi

Zuid

Op zoek naar de beste sushi in Amsterdam? Dan ben je bij Umei Sushi aan het goede adres. Van knapperige broodjes tot maki en van sashimi tot nigiri: deze Japanse sushibar heeft een uitgebreid menu vol kleurrijke en overheerlijke sushi. Neem bijvoorbeeld de California handroll; die heb je in allerlei soorten en maten. Of kies voor een goed gevulde handroll, zoals de Veggi met sushirijst, sla, avocado, sesamzaad, komkommer, inari en tamago. En wat dacht je van een knapperige tempura ebi roll met nori, gebakken ui, komkommer, sushi rijst, garnalentempura, sesammix, mayonaise en avocado? 

PHO 91 voor Vietnamese delicatessen

De Pijp / Kinkerstraat  

De hele wereld is om: Vietnamees eten is inmiddels overal een hit, dus ook in Amsterdam. Pho 91 serveert authentiek Vietnamees streetfood en voor de beste pho van Amsterdam moet je hier zijn: van hun klassieke Pho 91 gaat je hart direct sneller kloppen. Je kunt rekenen op een royale portie platte rijstnoedels, biefstuk, langzaam gekookte runderborst, kip, gehaktballetjes en taugé in een runder- of groentebouillon gegarneerd met koriander, Aziatische basilicum, lente-ui, rode ui, limoen en chili.

Op zoek naar de beste sushi in Amsterdam? Dan ben je bij Umei Sushi aan het goede adres.

Renzo’s Delicatessen voor authentieke Italiaanse gerechten 

Zuid

Nog meer Italiaans vind je bij Renzo’s Delicatessen in Amsterdam-Zuid. Je kunt er niet alleen terecht voor superverse producten van de beste kwaliteit, ook hun huisgemaakte, authentieke Italiaanse gerechten zijn stuk voor stuk aanraders. De witte truffelravioli bijvoorbeeld, met parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rode ui en rucola. Ook de verfrissende courgette-artisjoksalade met kruidenolie en olijven is verrukkelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het grote aanbod aan lekkere broodjes. Het broodje caprese met verse buffelmozzarella, pesto, rucola en zongedroogde tomaat is favoriet. Daarnaast staat Renzo’s bekend om hun heerlijke broodje carpaccio met dungesneden gerookte biefstuk, truffelmayonaise, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola. 

pho91

JuiceBrothers voor gezonde sapjes en meer

Meerdere locaties

JuiceBrothers staat hoog op onze lijst met Amsterdamse favorieten. Bij deze populaire sapbar bestel je sappen, smoothies en bowls van biologische, verse producten. Bonus: bij JuiceBrothers gebruiken ze geen geraffineerde suikers of andere toevoegingen. Wij snoepen graag van de vegan açai-amandel bio bowl met amandelmelk en amandelboter, acai en banaan. Combineer ‘m met een gezond sapje, zoals bijvoorbeeld de dragon’s breath met peer, appel, wortel, grapefruit, rode biet, citroen en gember. Onze lievelings smoothie? Dat is zonder twijfel de purple rain bio smoothie: de perfecte combinatie van banaan, bosbessen, aardbeien, amandelboter, amandelmelk met vanille, dadelpasta en Himalayazout.

Pizzabakkers voor authentieke houtovenpizza

Meerdere locaties

Vraag een willekeurige Amsterdammer naar zijn of haar favoriete pizzeria en waarschijnlijk steekt ‘ie een pleidooi af voor deze Amsterdamse keten. De menukaart van Pizzabakkers is zo geweldig dat er simpelweg geen slechte keuze bestaat. Maar als we toch een paar persoonlijke favorieten moeten noemen, dan gaan we voor de salami finocchiona met tomaat, mozzarella en Toscaanse venkelsalami, of voor de pizza spinaci met tomaat, mozzarella, spinazie, rode balsamico-ui, geitenkaas en pijnboompitjes. Hou je wel van een beetje pit? Dan wil je ongetwijfeld de da noi picante pizza een keer uitproberen. Deze pittige pizza bevat een paprika-roomsaus, mozzarella, ‘nduja, burrata, rode uien in ’t zuur en peterselie.

Happy Italy voor een smakelijke pizza of pasta

Zuid

Met meer dan 15 vestigingen in heel Nederland weet je van Happy Italy dat het met hun menu wel goed zit. Sterker nog, het succes van deze Italiaanse keten is welverdiend: hun pizza’s, pasta’s en desserts zijn goddelijk. Wij worden extreem blij bij alleen al de gedachte aan hun pizza al funghi met tomatensaus, mozzarella, champignons en knoflook. Maar we zijn ook fan van de pizza piegato: een calzone met tomatensaus, mozzarella, ricotta, salami en pesto. Ga je liever voor pasta? De pasta pollo e pesto, met kip, basilicumpesto, roomsaus en pijnboompitjes is een klassieker om je vingers bij af te likken. 

Bagels & Beans voor een bewuste hap 

Meerdere locaties 

Bij Bagels & Beans houden ze niet alleen van duurzaam en bewust, ze houden nog meer van lekker! Hier smul je van de beste bagels, salades en sappen, boordevol hoogwaardige, pure ingrediënten. Zin in een goede brunch? Ons advies: bestel een bagelmenu, compleet met een dessert en sapje naar keuze. We zijn dol op het zalm-bagelmenu: wilde zalm, kappertjes, ui, sla en roomkaas op een versgebakken bagel met een lekker sapje en een stuk kwarktaart toe. Van het vegan bagelmenu zijn we ook trouw fan: avocado, tomaat, sla en vegan roomkaas op een verse bagel, geserveerd met een jungle juice XL en de befaamde pecan pie.

Cabron voor Mexicaanse lekkernijen

De Pijp

Dit authentieke Mexicaanse eetcafé in De Pijp is één van onze favoriete restaurants in Amsterdam. De gerechten zitten stuk voor stuk boordevol smaak. Wij zetten onze tanden bijvoorbeeld maar wat graag in een verrukkelijke pulled pork taco met ingelegde uien en koriander. Van de burrito birria, een Mexicaanse runderstoofpot met koolsla, kaas, zwarte bonen, BBQ-saus en room tot vegan jackfruit taco’s en vegan churros: dit typisch Mexicaanse menu is voor iedereen een feestje.

JuiceBrothers staat hoog op onze lijst met favorieten in Amsterdam.

Burger ‘n Shake voor gezonde hamburgers

Oost

Bij deze hamburgertent proef je de toewijding waarmee de sappige hamburgers worden gemaakt. De burgers zijn vers en biologisch en dat proef je. Smakelijk én verantwoord, dat is dubbel genieten! Van de beef ’n old school burger met gehakt, sla, tomaat, verse ui, augurk, ketchup en mayonaise tot de kip ’n silence met kipgehakt, sla, tomaat, gekonfijte ui en cocktailsaus: als carnivoor kom je hier prima aan je trekken. Voor de vegetariërs onder ons is de veggie ’n halloumi met halloumi, sla, tomaat, portobello, yoghurt mint-tahinisaus en auberginekaviaar een feestje. Mist je burger nog iets? Geen zorgen, met één van de vele toppings maak je ‘m helemaal compleet.

Assaggi voor écht Italiaans eten

Jordaan

Driemaal is scheepsrecht en bij Assaggi weten ze daar alles van. Hier kies je uit een aantal geweldige driegangenmenu’s, zoals hun menu di pesce met gebakken calamares, garnalen in chili-knoflookolie en een citroentortini. Minder grote trek? Dan raden wij hun verse pastasalades aan, zoals de courgettelasagne met pesto genovese. Wie de koolhydraten liever even overslaat, is ook aan het juiste adres bij Assaggi. Die salade met peren, kaas en truffelhoning klinkt toch heerlijk?

JuiceBrothers

Meat and Greek voor gyros 

Centrum 

Voor goede gyros moet je bij Meat and Greek zijn. Met recht het beste Griekse restaurant van Amsterdam, want bij het zien van al die Griekse klassiekers loopt het water je in de mond. Je kunt alles naar eigen smaak aanpassen: van de gyros tot de saus die je erbij wil hebben. De double trouble, een pitabroodje met worst én gyros, koolsla, pittige fetakaas, tzatziki en rode ui is onze favoriet. Maar ook bij de Hot Greek zijn we niet weg te slaan. Deze pita met gyros, komkommer, tomaat, pittige fetakaas, jalapeños, cheddarkaas en rode ui is ronduit smullen geblazen.

Frederix voor truffelpizza 

Centrum

In Amsterdam barst het van de geweldige pizzeria’s en Frederix staat om meerdere redenen bij ons hoog in het smulvaandel. Een daarvan is de pizza tartufo met tomaat, mascarpone, zwarte truffel, coppa di Parma, parmezaanse kaas en rucola. Andere aanraders: de pizza diavola, een heerlijke mix van tomaat, mozzarella, chorizo en tandoori-kruiden en de pizza vegetariana, die rijkelijk is belegd met tomaat, aubergine, paprika, courgette en oregano (om maar een paar van de vele ovenheerlijke pizza’s te noemen).

Paul’s Burgers voor sappige burgers 

Amsterdam-West

Paul’s Burgers in Amsterdam-West staat bekend om burgers van de beste kwaliteit. De bacon cheeseburger staat bij ons bovenaan. Dit gegrilde brioche-hamburgerbroodje met een huisgemaakte hamburger van 100% rundvlees, huisgemaakte kaassaus, bacon, tomaat, ijsbergsla, augurk en mayonaise heeft alles in huis voor de perfecte burgeravond. Niet alleen hun hamburgers trekken veel publiek. Nee, je kunt hier ook terecht voor een indrukwekkende selectie hotdogs, zoals de CBJ-dog met handgesneden bacon, huisgemaakte kaassaus en jalapeños. 

Jabugo Bar Iberico in de Foodhallen voor de smaak van Andalusië 

Amsterdam-West

Dit Spaanse eettentje in de Foodhallen serveert heerlijke bocadillos en vleesplankjes met echte jamón ibérico. De pan ibérico, een broodje met jamón ibérico, tomaat en olijfolie is verschrikkelijk lekker. De hele barra gallega, een broodje gevuld met 280 gram jamón ibérico, is perfect voor de carnivoren onder ons. Ga je met een groep eten? Vergeet dan zeker niet een vleesplankje te bestellen, zoals het combi-plankje met barra gallega, jamón ibérico, tortilla’s met aioli, Spaanse olijven en ibéricokaas. 

Domino’s Pizza met voor iedereen wat wils

Meerdere locaties

Dit is vast niet de eerste keer dat je de naam Domino’s Pizza hoort vallen. De verrukkelijke pizza’s zijn overal ter wereld geliefd, zo ook in Amsterdam. Ze hebben er niet alleen heerlijke pizza’s met vlees, zoals de spicy chicken meat lovers met tomatensaus, mozzarella, gegrilde kip, kebab, jalapeños, paprika’s en rode ui, maar je kunt ook kiezen uit een indrukwekkende selectie aan vegan pizza’s. Wij zijn verslingerd aan de vegan BBQ pizza, bedekt met tomatensaus, vegan kaas, verse tomaat, rode ui, champignons, hickory swirl en lente-ui. 

McDonald’s voor de hamburgers waarmee je bent opgegroeid

Meerdere locaties

Voor wie het nog niet wist: McDonald’s bezorgt nu ook toppers als de Big Mac met rundvlees, verse sla, cheddar smeltkaas, ui, augurk en de speciale Big Mac-saus en de Big Tasty met rundvlees, bacon, Emmentaler smeltkaas, tomaat, verse ui, verse sla en een speciale grillsaus. Bij McDonalds is elk moment een goed moment om jezelf te verwennen, vooral met wat Franse frietjes erbij! 

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel