bitcoin

Bitcoins voor pizza

– persbericht –

Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl biedt haar klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om af te rekenen met Bitcoins. Hiermee wordt het aanbod van Nederlandse inleverpunten voor Bitcoins in één klap vergroot met meer dan 5000 bezorgrestaurants.

De eerste Bitcoin-transactie ooit was eveneens het bestellen van een pizza. Ene Laszlo Hanyecz betaalde 10.000 Bitcoins, toen slechts 20 euro, maar tegen de huidige wisselkoers zo’n 1.6 miljoen euro. De pizza’s van Thuisbezorgd.nl zijn goedkoper. De koers van 1 Bitcoin ligt op dit moment ergens tussen de 170 en 180 euro. Voor het bestellen van een pizza van bijvoorbeeld 7 euro, reken je als consument dus ongeveer 0,04 Bitcoins af.

Thuisbezorgd.nl is de eerste grote Nederlandse website die online betalingen met Bitcoins accepteert. Ongeveer 50% van alle bestellingen wordt online betaald. Hoewel het populaire iDEAL voorlopig qua aandeel daarin niet van de troon zal worden gestoten, juichen wij nog meer keuzevrijheid voor de consument op dit vlak erg toe, aldus Imad Qutob, marketingmanager van de site.

De virtuele valuta was afgelopen weken weer wereldnieuws door de officiële erkenning van de valuta door Duitsland en de mogelijkheid om Bitcoins te pinnen in Canada. Daarnaast werd vorige week bekend dat een Noorse student zijn investering van zo’n 19 euro in Bitcoins in 2009, had zien groeien tot een huidige waarde van meer dan 600.000 euro ofwel zo’n 85.000 pizza’s.

bitcoin

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments