Gay Pride 2015 - Gay Parade Amsterdam - Afhaalselectie Thuisbezorgd.nl

Gay Parade 2015: afhaalrestaurants langs de Canal Parade

Morgen,  zaterdag 1 augustus vindt het hoogtepunt van de Gay Pride 2015 plaats in het hart van Amsterdam, namelijk de Gay Canal Parade 2015! Afgelopen weekend is de 20e editie van de Gay Pride in Amsterdam begonnen, dit jaar met het thema ‘Share‘ (deel). Tien dagen lang worden er allerlei activiteiten georganiseerd om zo de groep LGBTQI’ers (Lesbian, Gay, Bi, Transsexual, Questioning, Inter-sexual) goed op de kaart te zetten.

Gay Pride 2015 - Thuisbezorgd.nl Afhaalselectie

By Alf van Beem (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Route Canal Pride Amsterdam

Tijdens de Gay Parade vaart een optocht van maar liefst 80 boten van de Westerdokskade door de Prinsengracht, via de Amstel, de Zwanenburgwal en de Oudeschans naar het Oosterdok. Dit festijn start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

De optocht wordt jaarlijks door zo’n 300.000 bezoekers bekeken vanaf de Amsterdamse bruggen, de kade en vanaf de vele bootjes in het water. Sommigen zijn al uren van tevoren aanwezig om de beste plekken op de bruggen te bemachtigen. Maar hoe kom je op zo’n dag nou makkelijk aan je eten? Met al deze drukte zitten veel restaurants overvol en dan… waar moet je dan eten?

Onze Gay Pride-afhaalselectie

Gay Pride 2015 - Gay Parade Amsterdam - Afhaalselectie Thuisbezorgd.nl

Download hier de kaart.

1. Pho House
2. Dabbawalla
3. Asia Fusion
4. Pizzeria Lucca
5. Sugoi! Sushi
6. Farasa
7. Avondwinkel Dolf
8. Som Tam Thai
9. Mamma Rosetta
10. Rangoli Indian
11. Indian Food Express Amsterdam
12. Kyoto Café
13. Tanoshii Sushi
14. Mama Mia Amsterdam
15. Sishime
16. Hasa La Pasta Amsterdam
17. Soen
18. Thai Company
19. Tuk Tuk Thai
20. De Jordaan
21. Tonton Shoarma Grillroom
22. Eethuis Sevil Ali Baba
23. De Vegetarische Traiteur
24. Waries’s Thai Food
25. La Gonda
26. Paparazzi
27. Thai Fusion
28. Lunchroom 287
29. Agra Eethuis
30. Waves Greek Restaurant
31. Royal Thai
32. Fantasia Amsterdam
33. Bagels & Wraps Amsterdam
34. Grillroom Amsterdam
35. Ikimasu
36. ZenZai Sushi
37. Rice & Spice
38. Ponte Magro
39. Morena aan de Amstel
40. Wagamama Amsterdam
41. Spaghetti Web
42. Sumo Take Away & Delivery
43. Asian King Sushi Bar
44. Pizza Heart Reguliersdwarsstraat
45. Döner Pizza Amsterdam
46. Jasmine Thai Cuisine
47. Daily Sushi
48. Mister Saté Amsterdam
49. Kamasutra
50. Vijaya

 

Afhalen met de Thuisbezorgd.nl-app

Sinds april 2015 geven we je in de Thuisbezorgd.nl-apps van Android en iOS de mogelijkheid om ook zelf je eten af te halen. Bij de introductie van deze functie ontvingen we hilarische reacties via social media, maarvoor een situatie als deze is deze functie echt een uitkomst!

Let op: de afhaalfunctie werkt alleen in de Thuisbezorgd.nl-app, niet op de website!

We hebben al onze afhaalrestaurants in de omgeving van de Gay Parade-route voor je op een rij gezet. Wil je tijdens de Gay Parade een bestelling doen? Open de app en bekijk op de kaart welke afhaalrestaurants er bij jou in de buurt te vinden zijn. Wil je alleen de Oosterse restaurants op de kaart zien? Geen probleem! Selecteer ‘Oosters’ op de kaart en maak je keuze. Plaats je bestelling vervolgens bij het restaurant, geef de tijd aan dat je je bestelling komt ophalen en betaal veilig online met iDEAL, PayPal of creditcard. Dit scheelt weer tijd bij het afhalen van je maaltijd!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je bestelling bij je te laten bezorgen, maar vergeet niet dat je daarmee de bezorger wel een pittige uitdaging geeft in verband met de drukte.

Tip van ons: beste plaats langs de Gay Parade in Amsterdam

Wil je goed zicht hebben op de botenparade en de dag afsluiten met sushi? Dan raden we je van harte aan te gaan kijken aan het eind van de Prinsengracht  of op de hoek van de Prinsengracht en de Amstel. Waarom? Nou, daar om de hoek vind je ZenZai Sushi, het Thuisbezorgd.nl-restaurant dat al zes maanden op rij als beste wordt beoordeeld door klanten die daar hun sushi bestellen. Op de kaart hebben we dit restaurant een kroontje gegeven (nummer 36).

Deel je eten met je vrienden

Het thema van de 20e editie van de Gay Pride is ‘Share’. Laten we van deze gelegenheid gebruikmaken en bestel ook iets extra’s voor je vrienden zodat je ook je maaltijd met anderen kunt delen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Nadat je weer ben bijgetankt is het tijd voor een feestje! Kijk op de website van de Gay Pride voor een overzicht van alle evenementen!

Thuisbezorgd.nl wenst je een kleurrijke Pride toe!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments