friet2

Hartstikke hip: verantwoord snacken met friet

Je kent het wel: tijdens het winkelen heb je ineens trek in een lekker frietje. Vaak krijg je alleen een puntzak met slappe of juist veel te harde friet met een dikke klodder mayonaise erbovenop. Niet echt iets om je vingers bij af te likken. Gelukkig heeft good old patat weer een echte comeback gemaakt! Het is nu namelijk hartstikke hip om verantwoord en biologisch te snacken. En dat vinden wij alleen maar leuk, want zo heb je het gevoel dat je toch nog een beetje gezond bezig bent!

Gezondere friet

Er komen nu steeds meer frietzaken en snackbars die friet maken van biologische aardappelen en plantaardige oliën, zoals rijstolie. De biologische producten bevatten ook nog eens geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. De friet wordt vers voor je gebakken, waardoor deze lekkerder en knapperiger van smaak is. Het puntzakje met verse friet is dus weer hot!

friet2

Friet District (Den Haag)

Snacken in stijl doe je bij Friet District. Dit überhippe frietatelier in de Prinsenstraat bakt onder leiding van sterrenchef Niven Kunz de lekkerste, biologische frieten. Met ambachtelijke sauzen als citroen- en knoflookmayonaise wordt het een (elegant) feestje.

Patates (Amsterdam)

Op een verantwoorde manier genieten van versgebakken patat. Yes, dat kan bij Patates! Bij deze hippe friettent krijg je goede, krokante patates, gemaakt van aardappelen, sojaolie en zeezout. De patat wordt zelfs nog op de ouderwetse manier met de hand voor je gesneden. En daar houden we van!

CHEFS Poulet & Frites (Amsterdam)

CHEFS Poulet & Frites is een ster in het bakken van goede friet. Ambachtelijk bereid, vers van het land en in de juiste, plantaardige olie gebakken. Onze tip: neem er lekkere, gekruide kip bij, bijvoorbeeld kip piri-piri. De Hollandse scharrelkip smaakt perfect bij de krokante frieten. Heb je al trek? 😉

De Pieper (Utrecht)

Ken je De Keuken van Thijs? De Pieper is hier het jongere broertje van. Bij deze ‘haute friture’ kun je terecht voor ambachtelijke friet en biologische snacks. Ga bijvoorbeeld eens voor de pieperfriet met Parmezaanse kaas, zwarte peper en truffelmayonaise. Met de huisgemaakte gerechten en ingrediënten uit de regio, is snacken bij de Pieper een heerlijke bezigheid. Daar worden we hieper-de-pieper van!

De IJsselsteinse Frietzaak (IJsselstein)

Voor echt goede frietjes en ambachtelijke snacks moet je bij de IJsselsteinse Frietzaak zijn. Probeer eens de rozemarijn-mayonaise, of de mayonaise met zwarte truffel. De Utrechtse rundvlees- of garnalenkroket zijn ware lekkernijen. Met een biologisch sapje erbij geniet jij pas echt goed!

Mmm … waar bestel jij je friet? 

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments