Hartstikke hip: verantwoord snacken met friet

Je kent het wel: tijdens het winkelen heb je ineens trek in een lekker frietje. Vaak krijg je alleen een puntzak met slappe of juist veel te harde friet met een dikke klodder mayonaise erbovenop. Niet echt iets om je vingers bij af te likken. Gelukkig heeft good old patat weer een echte comeback gemaakt! Het is nu namelijk hartstikke hip om verantwoord en biologisch te snacken. En dat vinden wij alleen maar leuk, want zo heb je het gevoel dat je toch nog een beetje gezond bezig bent!

Gezondere friet

Er komen nu steeds meer frietzaken en snackbars die friet maken van biologische aardappelen en plantaardige oliën, zoals rijstolie. De biologische producten bevatten ook nog eens geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. De friet wordt vers voor je gebakken, waardoor deze lekkerder en knapperiger van smaak is. Het puntzakje met verse friet is dus weer hot!

Friet District (Den Haag)

Snacken in stijl doe je bij Friet District. Dit überhippe frietatelier in de Prinsenstraat bakt onder leiding van sterrenchef Niven Kunz de lekkerste, biologische frieten. Met ambachtelijke sauzen als citroen- en knoflookmayonaise wordt het een (elegant) feestje.

Patates (Amsterdam)

Op een verantwoorde manier genieten van versgebakken patat. Yes, dat kan bij Patates! Bij deze hippe friettent krijg je goede, krokante patates, gemaakt van aardappelen, sojaolie en zeezout. De patat wordt zelfs nog op de ouderwetse manier met de hand voor je gesneden. En daar houden we van!

CHEFS Poulet & Frites (Amsterdam)

CHEFS Poulet & Frites is een ster in het bakken van goede friet. Ambachtelijk bereid, vers van het land en in de juiste, plantaardige olie gebakken. Onze tip: neem er lekkere, gekruide kip bij, bijvoorbeeld kip piri-piri. De Hollandse scharrelkip smaakt perfect bij de krokante frieten. Heb je al trek? 😉

SNCKBR (Amsterdam)

Gruwelijk lekker comfort food, maar dan gruwelijk gezond. Dat is waar SNCKBR voor staat. Alles wat je hier vindt is verantwoord en net een tikkie anders: van de kapsalon tot de pizza. De kapsalon krijg je met zoeteaardappelpatat, de pizza van een bloemkoolbodem. Vergeet ook vooral de cheesecake van dadels niet. Kortom: eat your heart out.

Mmm … waar bestel jij je friet? 

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments