burgerme_verse-ingredienten

”Onze burgers worden ontworpen door foodartists”

Kun jij nachtenlang dromen over die ene sappige burger? burgerme is dan the place to be! En laat deze populaire hamburgerketen nou nét aangesloten zijn bij Thuisbezorgd.nl … Met filialen in Rotterdam, Utrecht, Leiden, Apeldoorn en Almere is er vast wel een burgerme bij jou in de buurt. Franchisegever Tim Meijers – de man die burgerme naar Nederland heeft gebracht – vertelt je alles over hun gruwelijk lekkere burgers.

burgerme-logo-2

burgerme is in 2010 in Duitsland gestart, waarop in 2013 de eerste burgerme in Nederland volgde. Hoe dat zo gekomen is? “burgerme in Europa is ontstaan door twee franchisenemers van een bekende pizzaformule in Duitsland. Hamburgers werden het meest verkocht, maar er was nog geen bezorgdienst, dus vandaar is het idee voor een speciaal systeem verder ontstaan om hamburgers op een goede manier te kunnen bezorgen.”

“Alles is made to order, alles wordt op bestelling gemaakt”

Dat burgerme niet zomaar een hamburgertentje is, bewijst Tim maar even: “Alles is made to order, alles wordt dus meteen gemaakt wanneer er een bestelling binnenkomt. Je kunt als klant alle gerechten zelf samenstellen voor een optimale, individuele smaakbeleving. Daarnaast worden de dressings voor de salades zonder conserveermiddelen bereid, en staat service en duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. In de stores doen we de hamburger in het doosje, en bieden we de klant aan om het op de eettafel neer te zetten. Zo gebruiken we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en bieden we extra service aan de klant. Ook aan de deur werken we met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Verder gebruiken we nu ook volledig elektrische bezorgscooters en e-bikes, en proberen wij zo ons steentje bij te dragen aan het milieu.”

burgerme-fb

Apeldoorn, Leiden, Rotterdam … burgerme zit in veel verschillende steden in Nederland. Houden Rotterdammers dan bijvoorbeeld meer van cheeseburgers dan mensen uit Apeldoorn? Dat valt mee, volgens Tim. “Er zijn niet zulke extreme lokale verschillen, alleen in plaatsen waar het besteedbaar inkomen hoger is, worden er vaak wel meer truffelburgers besteld. In conservatievere gebieden bestelt men meer cheeseburgers, maar het verschilt niet veel. In studentensteden heb je ook meer eenpersoonshuishoudens, terwijl er in andere plaatsen meer gezinnen wonen. Hierdoor zijn ook de gemiddelde bestedingen hoger.”

“Denk over alles na en ga er volledig voor”

Als franchisegever van burgerme hebt u de hamburgerketen naar Nederland gebracht. Dat klinkt als een zeer grote verantwoordelijkheid! ”Dat is het ook zeker. Als franchisegever faciliteren wij franchisenemers/ondernemers (bijvoorbeeld mensen die een eigen zaak willen openen, red.). Zo zorgen wij, als burgerme Nederland, voor de verpakkingsmaterialen, prijsonderhandelingen, marketing, reclame, back-office en nog veel meer.”

Mocht je nu denken: wat tof, ik zou ook wel een eigen restaurant willen beginnen, dan heeft Tim nog goede tips voor je. “Denk over alles na en laat je goed informeren. Je moet geen plan B hebben, anders blijf je twijfelen. Je moet ergens volledig voor kunnen gaan, je moet je volledig kunnen inzetten.”cheeseburger

“Onze burgers worden ontworpen door foodartists”

De naam burgerme verklapt het eigenlijk al: jullie verkopen vooral veel burgers. Wat is er zo speciaal aan jullie burgers? “Bij burgerme staat individuele smaakbeleving centraal. Je kunt als klant bij ons je burgers en salades helemaal zelf samenstellen. Precies zoals jij het lekker vindt. Verder zijn onze burgers op open vuur gegrild, waardoor ze een echte barbecuesmaak hebben. De hamburgers zijn bereid met 100% rundvlees, met altijd verse ingrediënten, zoals verse tomaten en net gesneden uien. Dit zorgt voor een verschil in smaakbeleving. Daarnaast wordt er één keer in de twee maanden een actieburger ontworpen door een foodartist. Hierbij kijkt hij welke ingrediënten goed bij elkaar passen. De foodartists met wie wij werken zijn personen die eerder prijzen hebben gewonnen, vooral in Duitsland hebben zij echt naam gemaakt. De burgers die het goed hebben gedaan, worden vervolgens als vast gerecht opgenomen in het menu.”

Onze burgers zijn op open vuur gegrild, waardoor je een echte barbecuesmaak proeft.

Welke burger wordt het meest bij jullie besteld? “De cheeseburger is onze meest bestelde, populairste burger. Mensen houden toch van zekerheid, van het bekende.” En welk gerecht raadt u zelf aan? “Je moet een keer een truffelburger geproefd hebben. Hier zitten echte stukjes truffel door de salsa heen. Samen met olijven, maakt dit de hamburger wel heel bijzonder. Qua salades de grilled chicken salade, omdat het een gerecht is met warme en koude ingrediënten door elkaar gemengd. De verse ingrediënten, in combinatie met fire roasted chicken, zorgen voor een hele malse, specifieke smaak. De kip wordt in reepjes gesneden en verspreid over de salade.”

burgerme_verse-ingredienten

“Neem bezorgers aan zoals je een ober aanneemt”

burgerme heeft op Thuisbezorgd.nl op dit moment een beoordeling van gemiddeld 4,5 ster. Wat is jullie geheime ingrediënt? “We letten goed op de bezorgers. Ik zit al 25 jaar in de delivery, en wij proberen echt extra aandacht te besteden aan de bezorgers. Zo moeten ze communicatief sterk zijn. Met franchisenemers maken we ook de afspraak: neem bezorgers aan zoals je een ober aanneemt. Zorg ervoor dat ze goed communiceren aan de deur, dat ze even aanbieden om het eten naar binnen te brengen. Ja, daar zetten we sterk op in.”

Vanaf het moment dat burgerme in Nederland in augustus 2013 begon, is de keten al bij Thuisbezorgd.nl aangesloten. “In de 25 jaar dat ik in de food delivery werk, heb ik echt nog het inbel-/faxtijdperk meegemaakt. Dat bestellingen werden doorgefaxt en we de fax vervolgens in het computersysteem moesten zetten. Heel grappig als je hieraan terugdenkt.” Denk je erover te bestellen bij burgerme? Het drukste tijdstip waarop burgerme bestellingen via Thuisbezorgd.nl ontvangt, is tussen 18.30 en 19.00 uur, afhankelijk van zomer- en wintertijd. Altijd handig om te weten!

Bestel bij burgerme via Thuisbezorgd.nl!

Trek gekregen in zo’n sappige burger? Kijk hieronder voor een restaurant in jouw buurt en bestel bij burgerme via Thuisbezorgd.nl!

Woon je in Utrecht? Dan heb je geluk! Vanaf 6 juni gaat de tweede vestiging in Utrecht-Zuid open, dus dan kun je ook daar terecht voor al jouw favo burgers en salades. 

Aukeline author

In Flevoland liggen mijn wortels, maar Utrecht heeft mijn hart gestolen. Verder is gezond én lekker eten voor mij de ultieme combinatie en houd ik van sushi, sporten, winkelen en schrijven. Als ik vakantie heb, lig ik het liefst te relaxen in een tropisch oord.

Comments