Genieten van “würzig und süβ” op de kerstmarkt

Nederlanders zijn gek op kerst. Waar beter kun je voordat de kerst begint vast de échte kerstsfeer proeven dan op een Duitse kerstmarkt? Geschat wordt dat enkele honderdduizenden Nederlanders dit jaar weer één van de vele kerstmarkten in Duitsland bezoeken. Maar wat kun je zoal eten op de kerstmarkt in Oberhausen, Düsseldorf of Keulen? Thuisbezorgd.nl zet het lekkerste van de kerstmarkt voor je op een rijtje, van würzig (hartig) tot süβ (zoet).

Eten op de kerstmarkten

Wurst: Hoewel niet per se typisch een kerstmarktgerecht, wel heeeeel erg lekker. Neem een broodje bratwurst of kies voor cürrywurst en waan je eventjes een échte Duitser (mits je ook bier drinkt)

Reibekuchen: Aardappelpannenkoekjes die veel worden gegeten in Oostenrijk en Duitsland. Ook op menig kerstmarkt zul je deze Reibekuchen vinden. Bestaat uit veel aardappel, maar voor een extra stevige smaak wordt ook vaak ui en knoflook toegevoegd.
Genieten van eten op de kerstmarkt

Drinken op de kerstmarkt

Glühwein: Het betekent letterlijk ‘gloeiwijn’. Nadat je het eerste glas op hebt op een koude kerstmarkt waar de sneeuwvlokken neerdwarrelen, weet je wel waarom ze dit drankje zo noemen. De basis van de glühwein is gemaakt van wijn, aangevuld met diverse kruiden. De wijn wordt opgewarmd maar niet gekookt, omdat dan de alcohol verloren gaat en dat zou zonde zijn!

Feuerzangenbowle: heel erg lekker drankje. Behoeft verder geen uitleg, gewoon proberen op de kerstmarkt!

Zoetigheid op de kerstmarkt

Lebkuchenherzen: Leuk en lekker! De Lebkuchen worden in Duitsland veel gegeten, en op de kerstmarkt vind je ze vaak in de vorm van een hart met een tekst erop. De bekendste teksten: ich hab dich lieb of ich liebe dich. Leuk om aan je vriend of vriendin te geven (of aan je schoonmoeder als je iets goed te maken hebt!)

Liebesapfel: Naast deze lekkere gesuikerde appel vind je in de diverse kraampjes nog veel meer zoete verrassingen, zoals gesuikerde amandelen, chocolade, speculaas en banaan in chocolade.

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments