Hier is de nieuwe datingapp van Thuisbezorgd.nl: Toetje!

Hahaha, geloofde je nu echt dat wij een datingapp hebben ontwikkeld?! Nou, dan moeten wij je helaas teleurstellen. Maar als je nou echt de behoefte voelt om een van onze leuke bezorgers of bezorgsters beter te leren kennen, dan kun je hem of haar natuurlijk (naast een flinke fooi) je mooiste glimlach schenken en een kopje koffie aanbieden. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Waar komen aprilgrappen eigenlijk vandaan?

Vroeger heette 1 april nog “Verzendekensdag”. Op deze dag werden nietsvermoedende mensen erop uitgestuurd om iets te halen wat helemaal niet bestaat, zoals een ronde driehoek of hete sneeuw. De eerste Nederlandstalige vermelding hiervan dateert uit ca. 1560, door rederijker (dichter) Eduard de Dene te Brugge. In zijn verhaal trapt een knecht juist niet in de grap van zijn heer.

Het woord “aprilgrap” bestaat pas sinds de 19e eeuw. 1 april is een internationale grappendag. In Duitsland roepen ze “April, April!” als ze iemand er succesvol in hebben geluisd. In Engelstalige gebieden heet 1 april “April Fool’s Day” (dag van de aprilnar).

Een koninklijke aprilgrap

Een van de bekendste personen die met een aprilgrap om de tuin werd geleid, was koning Hendrik IV van Frankrijk, in de 16e eeuw. De koning, die een voorliefde voor jonge dames had, werd door een zestienjarig meisje uitgenodigd voor een rendez-vous. Toen hij op het afspraakje verscheen, werd hij niet door de jonge schoonheid, maar door de hele hofhouding (én zijn vrouw) ontvangen. Hiermee werd die avond, heel toepasselijk, het officiële narrenbal geopend.

Sindsdien zijn dit soort grappen in vele landen steeds populairder geworden en is het inmiddels een traditie om op 1 april mensen er op een grappige manier in te luizen. Als je dus vandaag iets verdachts ziet, dan ben je hoogstwaarschijnlijk in een aprilgrap getrapt! Zoals die van ons… anders was je waarschijnlijk niet op bij dit artikel terechtgekomen ;).

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments