Top 20 meest bestelde snacks 2014

Je wilt lekker eten vanavond, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. En dan pak je natuurlijk jouw smartphone of tablet om een lekkere maaltijd bij ons te bestellen! Je hebt trek in een een vette hap, zoals een lekker patatje en een snack, maar welke snack moet je nu kiezen? Wij vragen ons weleens af welke snacks jij zou kiezen. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de populairste snacks in 2014. Nieuwsgierig? Bekijk de lijst hieronder!

Voordat je verder leest; De top 20 meest bestelde snacks 2015 vind je hier!

Top 20 snacks 2014

Hieronder vind je alvast de nummers 20 t/m 11 onder elkaar met erachter het percentage van de totale verkopen van de top 20 meest bestelde snacks in 2014.

20 Garnalenkroket 0,45%
19 Nasischijf 0,47%
18 Van Dobben-kroket 0,66%
17 Vlammetjes 0,93%
16 Shoarmarol 0,96%
15 Chickenwings 0,96%
14 Berenklauw 1,05%
13 Satékroket 1,25%
12 Kwekkeboom-kroket 1,35%
11 Bamischijf 1,85%

Top 10 online verkochte snacks

Nu gaat het spannend worden! De top 20 t/m 11 hebben we gehad, en nu zie je de top 10 meest online verkochte snacks van 2014. Zou jouw favoriete snack er tussen zitten?

Kalfskroket10. Kalfskroket

Op de tiende plaats is de kalfskroket geëindigd met een percentage van 1,89%. Naast dat het leuk is om te weten welke snack landelijk het populairste is, hebben we ook gekeken naar de plaats. De kalfskroket is het meest verkocht in Den Haag en Rotterdam is op de tweede plaats terechtgekomen.

 

Gehaktbal9. Gehaktbal

Denk je bij een gehaktbal ook vaak aan wegrestaurants of tankstations? We hadden dit dan ook niet verwacht: de Hollandse bal gehakt staat in onze top tien! Hij staat met een percentage van 2,18% op de negende plaats. Mmm, nu krijgen we ineens trek in een broodje bal!

 

 

Bitterbal8. Bitterbal

Vier je een verjaardag of krijg je onverwachts bezoek? Dan is een schaal bitterballen bestellen een heel goed idee! Steeds minder Nederlanders hebben thuis een friteuse, omdat je keuken meteen naar frituurvet gaat stinken. Online snacks bestellen is ook steeds makkelijker en sneller geworden, dus dit is zeker een goed alternatief. Van alle verkochte snacks waren 2,51% bitterballen – goed voor een achtste plaats in deze snack top 20!

 

Kipcorn7. Kipcorn

In Amsterdam en Den Haag zijn ze gek op kipcorn. Dat is te zien aan deze mooie, zevende plaats in onze snack top 20 met een percentage van 3,5%!

 

 

Mexicano6. Mexicano

De mexicano is een van onze favorieten. Het liefst dompelen we deze snack helemaal onder de warme pindasaus. Deze heerlijke snack is op de zesde plaats geëindigd met 4,65%. Zoals je ziet, beginnen de percentages met grotere stappen op te lopen. Het wordt steeds spannender!

 

Kipnuggets5. Kipnuggets

Kipnuggets blijven favoriet – vooral bij kleine kinderen. Als een gezin een frietje en een snack bestellen, bestellen zij voor hun kinderen vaak een portie kipnuggets. Kinderen kunnen de snacks goed in hun handje vasthouden, eten het makkelijk op en ze zijn niet al te vet. Met 5,78% staan de kipnuggets zelfs in onze top 5!

 

Kaassouffle4. Kaassoufflé

De kaassoufflé is net buiten onze top 3 gevallen, maar heeft alsnog een percentage van maar liefst 7,39%! Dit is erg goed, want het aantal online snackverkopen valt in de miljoenen. En wist je dat jullie liever de kaassoufflé zonder broodje bestellen?

 

Top 3 populairste snacks in Nederland

Je bent inmiddels toegekomen aan de top 3 meest verkochte snacks van 2014 in Nederland via Thuisbezorgd.nl. Thuisbezorgd.nl is veruit de grootste eten-bestelsite van Nederland. Wij kunnen dan ook de top 3 snacks bekendmaken!

De snacks in de top drie zijn duidelijke winnaars, want de snack op plaats drie heeft al meer dan twee keer zoveel verkopen dan de nummer vier. Bekijk hieronder de top 3 populairste snack van Nederland in 2014!

3. Rundvleeskroket

krokettenDe rundvleeskroket is veruit de populairste in zijn soort, want van alle snackverkopen was 15,17% een rundvleeskroket. Als je alle soorten kroketten bij elkaar op zou tellen, dan zou de kroket op de tweede plaats komen. We hebben er alleen voor gekozen om ze toch te scheiden, zodat je een beter beeld krijgt.

Simpel en goedkoop
Het viel ons op dat maar weinig mensen voor een kalfsvleeskroket kiezen, of voor een kroket van een merk. De gemiddelde Nederlander kiest gewoon voor de meest simpele rundvleeskroket die het goedkoopste is. Nog een leuk feitje? In Leeuwarden zijn online de meest kroketten besteld en Amsterdam staat op de tweede plaats!

2. Loempia

LoempiaDe loempia is met iets meer dan 2% verschil op de tweede plaats geëindigd ten opzichte van de rundvleeskroket. Uiteindelijk zijn er van de snackverkopen in het afgelopen jaar 17,50% loempia’s verkocht.

Chinese restaurants
Wij vinden dat eigenlijk heel logisch! Veel mensen bestellen een loempia natuurlijk veel bij Chinese restaurants als snack of bijgerecht. De Vietnamese en mini-loempia vallen onder de snackloempia. De echte maaltijdloempia is hierin niet meegenomen.

In Amsterdam worden twee keer zoveel loempia’s verkocht als in Rotterdam. Als je kijkt naar het aantal verkochte loempia’s in 2014, dan komen Den Haag, Utrecht en Groningen op de derde, vierde en vijfde plaats.

1. Frikandel

FrikandelDe frikandel is veruit de winnaar met 29,95% van de totaal verkochte snacks in 2014 via Thuisbezorgd.nl. In Leeuwarden zijn de meeste frikandellen verkocht. Hierna komt Utrecht. Daarnaast valt het op dat de frikandel de enige snack is waar veel mensen saus bijbestellen, en dan voornamelijk speciaal.

Top 10 snacksteden in Nederland

In welke stad aten mensen het afgelopen jaar de meeste snacks? Hieronder vind je een lijstje met de top 10 snacksteden van Nederland.

1 Amsterdam 6,13%
2 Den Haag 4,61%
3 Leeuwarden 4,41%
4 Rotterdam 4,39%
5 Utrecht 4,38%
6 Groningen 3,63%
7 Leiden 3,60%
8 Nijmegen 2,31%
9 Arnhem 1,92%
10 Enschede 1,26%

Conclusie

Deze top 20 van de meest bestelde snacks in 2014 via Thuisbezorgd.nl is verrassend. Wist jij bijvoorbeeld dat mensen zoveel soorten kroketten bestellen, of dat de loempia een hele populaire snack is? Onze persoonlijke favorieten zijn de berenklauw en mexicano met pindakaas en de frikandel speciaal. Deze snacks staan dan ook mooi verspreid over onze top 20 snacks. En ze staan toevallig ook nog eens in de volgorde van welke wij het meest bestellen!

Ben je benieuwd welke saus het meest besteld is in het afgelopen jaar? Houd dan het blog van Thuisbezorgd.nl in de gaten, want dit hebben we natuurlijk ook voor je uitgezocht!

Welke snacks bestel jij bij ons het vaakst? Reageer hieronder!

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments