barbecue vrienden

Wat zijn de barbecuetrends deze zomer?

De geur van gebakken vlees, het geluid van lachende mensen en het ontspannen gevoel … De barbecue mag weer aan, want het is weer zomer! Kijk je hier ook het hele jaar naar uit? Wij van Thuisbezorgd.nl wel! Er is in barbecueland wel het een en ander gebeurd. Zo kom je niet meer weg met alleen simpele worstjes, hamburgers en kant-en-klare salades. En misschien wordt het ook eens tijd dat je je oude, versleten barbecue vervangt door een frisse barbecue met trendy kleur! Kortom: blijf op de hoogte van de laatste barbecuetrends en word een echte barbecuekoning!

barbecue vrienden

‘Puur’ vlees: biologisch, gemarineerd en gekruid

We eten en leven steeds gezonder: we willen weten waar ons eten vandaan komt, waardoor we bewuster met ons eten omgaan. Daarnaast eten we het liefst alles vers en biologisch. En dit zie je ook terug bij het barbecueën! We vinden het nog steeds lekker om ‘gewoon’ vlees te eten, zoals worstjes, speklapjes en hamburgers, maar we kiezen ook vaker voor iets specialer vlees op de barbecue.

Dry-aged vlees

Dry-aged vlees is helemaal hot deze zomer. Wat dit precies is? Dit is vlees dat enkele weken gerijpt is – bij voorkeur in het been – in een speciale koelcel, wat zorgt voor een lekkere en bijzondere smaak. Er zijn verschillende soorten vlees dry-aged verkrijgbaar, zoals rund-, kalfs- en lamsvlees. Bijvoorbeeld lamsbout, lamscarré en kalfsentrecôte.

Bron: Dryagedmeat.nl

barbecuegerechten

Pulled pork

Pulled pork: je ziet dit langzaam gegaarde varkensvlees steeds meer op foodfestivals. Het is dan ook helemaal hip! Wil je het zelf eens maken op de barbecue? Doe dit dan op je vrije dag en volg het stappenplan van BBQ-helden.

Franse biefstuk

Een biefstukje is altijd lekker! Heb je dit vlees ook weleens op de Franse manier klaargemaakt? Bak jouw biefstuk dan met een randje ontbijtspek en Franse kruiden. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties van biefstuk mogelijk. Experimenteer zelf met kruiden en verschillende soorten vlees, of ga op zoek naar lekkere barbecuerecepten.

barbecuevlees

Lamsracks

Lamsracks eten we meestal met kerst, maar ze zijn ook heerlijk voor op de barbecue. De lamsrack is de rug van het lam, waarbij de ribbeenbotjes er nog ingelaten zijn. Het is heerlijk, mager vlees en daardoor prima om mee te barbecueën.

Bron: AltijdLekkerVlees.nl

Kalfsentrecôtes

De kalfsentrecôte is – net als de lamsrack – heerlijk, mager vlees. Het verschil is alleen dat dit vlees gesneden is van de lende van de kalf. Daarnaast heeft het vlees een randje vet, wat zorgt voor een lekkere smaak.

Bron: AltijdLekkerVlees.nl

Lasagnecups

Eet je liever iets anders dan patat en vlees? Koop dan een lasagnecup bij de slager: dit is een bakje met aluminiumfolie met daarin lasagne. Zet dit bakje op de barbecue voor heerlijke lasagne. Leuk om eens mee te variëren! (Tip: probeer het ook eens met lasagne bij een restaurant via Thuisbezorgd.nl – let er dan wel op dat het bakje van aluminiumfolie is.)

Barbecue lasagnecups
Foto: RTV Drenthe via Erik-Sjoerd Nauta

Pizza

Als je een grotere barbecue hebt die de mogelijkheid biedt om er pizza op te bakken, dan moet je dit zeker eens doen. Wat je verder nog nodig hebt? Een speciale stenen pizzaplaat en een lekkere pizza. Maak jouw eigen pizza, of bestel er gemakkelijk eentje via Thuisbezorgd.nl. Vraag dan bijvoorbeeld aan het restaurant of ze jouw pizza niet helemaal willen afbakken. Zo kun je thuis nog even genieten van het barbecuegevoel.

Vis: stevige soorten

Het is belangrijk dat je de juiste vis gebruikt voor op de barbecue. Waarom? Sommige soorten vallen sneller uit elkaar en kunnen niet zo makkelijk aan een stokje geregen worden. Kies daarom voor stevige vissoorten, zoals tonijn, zalm of zwaardvis. Daarnaast zijn makreel, kabeljauw, schol en forel ook goed te grillen. Let er wel op dat de vis al niet gerookt is, want dan lukt het niet. Probeer ook eens gamba’s of andere schelpdieren. Lekker om te variëren!

Bron: BBQ-helden.nl

barbecue vis

Bijgerechten: geroosterd en gecombineerd

Bijgerechten zijn in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Dit barbecueseizoen helemaal! We zien dit seizoen veel stokjes met daaraan vlees en fruit, vooral kip en ananas is favoriet. Ook verschillende soorten groenten en vlees worden gecombineerd, zoals bij sjasliek. Sommigen leggen alleen groente op de barbecue. Zo zijn paprika, courgette, aubergine en maïskolven lekker om te grillen.

barbecue vleesstokjes

Salades

Voor de salades geldt: hoe kleurrijker, hoe beter. Dus maak er een echt feest van! Doe wat extra groenten, fruit en noten bij je salade caprese, of stel je salade helemaal zelf samen. Het is leuk om zelf combinaties te bedenken, zodat je weer nieuwe smaken ontdekt.

Kies een barbecue die bij je past

Waar en met wie barbecue jij het liefst? In je eigen tuin met een grote groep vrienden, of barbecue je liever romantisch in het park met je partner? Als je van plan bent om een nieuwe barbecue aan te schaffen, dan zijn dat handige vragen die je jezelf kunt stellen. Er zijn namelijk allerlei soorten barbecues: van compacte, kleine barbecues om mee te nemen tot complete buitenkeukens.

Weber - compacte BBQ - Go Anywhere BlackBron: WeberStephen.nl

Als je liever in het park barbecuet, dan is een compacte barbecue het handigst. De bovenstaande van Weber is inklapbaar en daardoor makkelijk om mee te nemen. Daarnaast heeft deze barbecue een handvat, zodat je ‘m kunt dragen als een koffer. (Tip: bestel via Thuisbezorgd.nl jouw eten ook eens vanuit het park!)

Natuurlijk zijn er nog veel meer barbecues waar je uit kunt kiezen. Welke barbecue heb jij?

Team Thuisbezorgd.nl author

Op het Thuisbezorgd.nl blog vind je alles over de laatste foodtrends in Nederland. Daarnaast kan je bij ons terecht voor leuke eetweetjes, informatie over nieuws en acties van Thuisbezorgd.nl.

Comments