July 24, 2020 (Bijgewerkt December 1, 2020)

Dit zijn de nieuwe plekken in Den Haag die nu tot aan je deur bezorgen

Dit zijn de beste nieuwe restaurants in Den Haag deze maand

Dat 2020 anders is dan andere jaren, hebben we inmiddels allemaal wel door. Wij merkten het deze maand ook in de Haagse horeca: nog nooit zagen we midden in de anders zo rustige zomermaanden zoveel leuke initiatieven omhoog borrelen.

Van een nieuw bubbletea-tentje met een onverwacht omvangrijk menu tot een Aziatische alleskunner, plus een oude vertrouwde bodega die als een kameleon met de veranderende tijden meegaat. Den Haag blijft zich vernieuwen en daar proeven we graag van mee.

Een Franse keuken van wereldklasse bestel je hier

Centrum

Of je nou iets te vieren hebt, of gewoon zonder reden zin hebt om op chique te gaan, Pastis komt je maar al te graag verblijden met een dinerervaring in je eigen huis. Als voorgerecht ga je natuurlijk voor het artisjoktaartje met ui en tijm. Als je écht helemaal Frans wilt gaan, bestel je er nog wat escargots à la bourguignonne bij.

De selectie hoofdgerechten mag dan misschien klein zijn, maar dat doet niets af aan de fantastische smaak. Wij stemmen voor de verrukkelijke confit de canard, gekonfijte eendenbout met frietjes en linzen. Zorg er wel voor dat je nog wat ruimte over laat voor het dessert, want de smaakvolle tarte au citron is meer dan overheerlijk.

Spekstraat 6A voor Italiaanse broodjes

Willemspark

Op zoek naar een lunch voor onderweg die écht vult? Dan moet je bij Spekstraat 6A zijn. Bij dit populaire eethuis krijg je no-nonsense broodjes, belegd met Italiaanse ingrediënten van topkwaliteit. Wij zijn fan van de klassieke prosciutto crudo met mozzarella fior di latte, verse tomaten en basilicumblaadjes. Als je meer zin hebt in wat pittigs, dan word je vast blij van de Spicy Sauce met porchetta ham, aubergine, courgette, rucola en – verrassing – pikante saus.

We love the classic prosciutto crudo with mozzarella fior di latte

sisi bubble tea

De avocadosalade met cashewnoten bij The Leaf

Chinatown

Als er één plek is die dicht bij de hemel op aarde komt, dan is het wel The Leaf. Dit restaurant is perfect voor vegans en vegetariërs, want je vindt er een legioen aan plantaardige gerechten. Het menu van The Leaf varieert van gebakken wontons tot avocadosalade met cashewnoten. Ga van start met de miniloempia’s en neem daarna vegetarische kip met curry en rijst of de vegan risotto met bospaddenstoelen en rucola. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

Ngon voor smaakvolle pho’s

Centrum

Ngon staat bekend om zijn extreem smaakvolle pho’s. Geen wonder dat ze ons hart veroverd hebben als het aankomt op onze favoriete Vietnamese adresjes in Den Haag. Denk: dunne en knapperige banh xeo pannenkoekjes met varkensvlees, garnaal en taugé of een goi du du salade met groene papaja en malse garnalen. Meer zin in iets plantaardigs? Ngon serveert ook vega-gerechten, zoals een bun chay xao pan met geroerbakte groenten en rijstnoedels. En dat is slechts één van de superlekkere menu-opties zonder vlees.

Meer zin in iets plantaardigs? Ngon serveert ook vega-gerechten

Een biefstuk in Caraïbische stijl bij Kushina Nos Kultura

Rivierenbuurt-Zuid

Kushina Nos Kultura wordt geroemd om zijn heerlijk gegrilde vleesgerechten die je regelrecht meenemen naar de tropische Caraïben. Het is de perfecte plek als je grote trek hebt, want hun biefstuk en de ku batata garnalen worden geserveerd met een portie frietjes of rijst. En die porties zijn niet voor de poes.

Wil je delen? Dat kan. Onze favoriet is de Mix Grill Groot met spareribs, karbonade, steak en een maiskolf. En oja, je moet misschien een extra knoopje los maken aan het eind van je diner, maar dat is het meer dan waard.

Bij Mini Wok valt niks te mokken

Centrum

Nieuw in de Thuisbezorgd.nl-familie is Mini Wok, een Chinees wokrestaurant dat zijn naam eer aan doet, want het zaakje is inderdaad klein. Hier weten ze hoe je klanten blij maakt: met enorme porties voor een zacht prijsje. Als extra bonus is de service ook nog eens snel. De noedelsoep met eend, mapu tofu en teppanspies smaken naar meer, en ook de ‘Maak je eigen wok’, waarbij je je eigen wokmaaltijd samenstelt (tip van vaste klanten: kies de hete saus), is een succesnummer.

Zoete thee voor bij een hartige pannenkoek

Centrum

Wie had gedacht dat een zaak die draait om bubble tea, het Taiwanese drankje op basis van thee, melk en tapiocaballetjes, zo’n uitgebreide kaart zou hebben? Het culinaire brein achter Sisi Bubble Tea, dat onlangs haar tweede vestiging in Den Haag opende, heeft alles uit de kast getrokken.

Met bijzondere creaties als de Yoghurt Shake Bubble Tea, de Triple Dragon (earlgreythee met tapioca, pudding en grass jelly) en drie soorten zoete pannenkoeken bijvoorbeeld. Ze hebben zelfs hartige pannenkoekjes op z’n Chinees, Jianbing crêpes genaamd, met toppings als pulled chicken, crispy bacon en worst.

sisi bubble tea

Klassiekers met een twist, eindelijk ook voor thuis

Centrum

‘Pavlov, the name that rings a bell,’ is het motto van Pavlov, en dat geldt ook voor hun gerechten. Alle menu-items klinken bekend, maar zijn toch bijzonder door het gebruik van mooie ingrediënten en originele twists. De rundercarpaccio is biologisch, de saltimbocca is van zeewolf gemaakt en de risotto van quinoa (met paddenstoelen en verse truffel overigens). Ben je met een groep, dan zit je hier goed: voor grote bestellingen draaien ze hun hand niet om. Alles wordt ook nog eens prachtig gepresenteerd.

De verfijnde Japanse keuken, nu neergestreken op De Fred

Statenkwartier (Scheveningen)

Sushi met sint-jakobsschelp, asperge, daikon, yuzu-misoschuim en katsuobushi vergezeld door een sensationele sake. Na een lange coronawinter werd culinair Den Haag blij verrast door Kyatcha, een unieke, moderne Japanner op de Frederik Hendriklaan (De Fred voor ingewijden).

De gerechten zijn kleurrijk en opgevrolijkt met eetbare bloemen

De gerechten zijn kleurrijk en opgevrolijkt met eetbare bloemen; het interieur met zijn metalen tinten straalt luxe uit. Dit is niet zomaar een sushitent, maar een ware aanwinst voor de stad. Itadakimasu!

Dol op lamsvlees? Op naar Kaniway

Centrum

De Oeigoerse keuken combineert Turkse gerechten met Chinese invloeden en Midden-Oosterse smaakmakers. Dat betekent veel (lams)vlees, maar ook dumplings, noedels en gestoomde broodjes. Je maakt er kennis mee in restaurant Kaniway, waar ze gerechten als Göshnan, een vleespastei gevuld met lamsvlees en ui, gekruid met komijn en paprika, en Tügre, een dumpling met rundergehakt, serveren.

Alles wordt halal bereid en woon je in Den Haag, dan brengt Kaniway hun geweldige gerechten sinds kort ook naar je voordeur.

Bij Coco zijn de smoothiebowls als een plaatje zo mooi

Centrum

Een pink pitaya smoothiebowl met, inderdaad, roze pitaja, evenals witte pitaja, passievrucht, banaan en granola – Insta-vriendelijker kan je ontbijt haast niet worden. De andere ontbijt- en lunchgerechten bij Coco zijn al net zo mooi. Er zijn hamburgers met gekleurde broodjes en de worteltaart is bedekt met discodip. Er valt ook genoeg groens en gezonds te bestellen. De gerookte zalm Asian style bijvoorbeeld, op een zeewier-briochebroodje.

Er zijn hamburgers met gekleurde broodjes en de worteltaart is bedekt met discodip.

Je allereerste highteabox bestel je hier

Centrum

Drie huiskamers stichtte Anne&Max inmiddels in Den Haag, waar je niet alleen kunt bankhangen, maar ook ontbijten, lunchen, brunchen, borrelen en koffieleuten. Het coronavirus zorgde er bovendien voor dat je als Hagenees tegenwoordig al het lekkers ook in je eigen huiskamer kunt verorberen.

Of je nou zin hebt in een clubsandwich met vegan bacon, gerookte tofu en geplette avocado, of een highteabox voor twee inclusief scones en clotted cream, je bestelt Anne&Max’ eerlijke, echte en eigengemaakte gerechten gewoon online.

Dit restaurant heeft een plekje in de Haagse geschiedenisboekjes

Centrum

Bodega De Posthoorn maakte al deel uit van de vooroorlogse geschiedenis van de Hofstad – koningin Wilhelmina wipte er dik honderd jaar geleden weleens naar binnen. Toch is het hier verre van een ouderwetse bedoening. De Posthoorn gaat met zijn tijd mee: de champignons worden tegenwoordig gevuld met quinoa en bovendien kun je nu ook hier gerechten online bestellen.

Het menu staat vol Hollandse lievelingen met hier en daar een vleugje Indisch. Garnalenkroketten en erwtensoep  bijvoorbeeld, maar ook soto ajam en rendang. Met appelgebak met slagroom toe zit je natuurlijk altijd goed.

sisi bubble tea

Authentieke handgemaakte noedels uit Xi’an

Molenwijk

Laat je beeld van de Chinese keuken los wanneer je bestelt bij Xian: hier vind je geen babi pangang, maar authentieke regionale gerechten uit de stad Xi’an om precies te zijn.

Zoals Dumplings in Zure Azijnsoep, Chinese Hamburgers en Chinese Crêpes met komkommer, ham of ei. Hun drie soorten bami – dik, dun of driehoekig – worden in het pand aan de Korte Poten zo voor je neus gemaakt. Het behoeft geen verdere uitleg dat het tafeltje het dichtst bij de keuken het meest gewild is.

Hun drie soorten bami – dik, dun of driehoekig – worden in het pand aan de Korte Poten zo voor je neus gemaakt.

De Aziatische keuken in al zijn facetten onder een dak

Centrum

Amazing Taste is het eerste Aziatische restaurant van de ondernemers achter de supermarktketen Amazing Oriental. Met hun eigen inventaris als basis bereiden ze bij Amazing Taste de lekkerste streetfoodgerechten uit heel Azië – van Ajam Saté op een broodje tot een Zurekomkommer-minisalade, en alles daartussenin.

Thaise tomyumsoep bijvoorbeeld, Indische lemper en Chinese Wonton Noedelsoep. Of een Japanse Ebi Tempura Maaltijdsalade. Hou je van Aziatische smaken, dan raak je hier niet snel uitgekeken. Vanzelfsprekend bezorgen ze ook aan huis.

Mishi Asian Fushion, een Aziatische attractie aan het strand 

Scheveningen

Op steenworp afstand van het strand, in de schaduw van het imposante Kurhaus vind je een van de nieuwste Asian fusion aanwinsten van de stad: Mishi. Hier eet je indrukwekkende hapjes uit heel Azië, van King Crab Salad met Japanse dressing tot Koreaanse spareribs en van sint-jakobsschelpsashimi tot rode curry. Heb je op warme dagen zin in verkoeling maar niet in de toeristenmassa’s? Mishi’s ijs is net zo koud en nog veel lekkerder dan de bolletjes op de boulevard. Kies uit sensationele smaken als zwartesesamijs, groenetheeijs, mochi en tempuraijs. 

Boterwaag Den Haag is een grand café met heel veel gezelligheid

Centrum

Bij de Boterwaag voel je je meteen thuis. Dit grand café schuine-streep pizzarestaurant ademt zowel geschiedenis als gezelligheid, is altijd constant, maar weet toch steeds weer te verrassen. Met foute feestjes bijvoorbeeld, een klassiek kaasplankje met een Italiaanse tintje en bij elk hoofdgerecht op de kaart een biersuggestie. Relatief nieuw is de Bakplaats, waar je een stuk van een vierkante plaatpizza kunt bestellen (voor klanten die niet tegen verandering kunnen: ze hebben ook gewone ronde pizza’s). Waarom deze oude rot tussen de nieuwkomers staat? Boterwaag bezorgt sinds kort ook pizza’s aan huis. Met bijpassende bijzondere biertjes, uiteraard.

Bij de Boterwaag voel je je meteen thuis. Dit grand café met heerlijke pizza’s ademt zowel geschiedenis als gezelligheid

Meram Streetfood: Turks eten, maar niet zoals je dat gewend bent…

Centrum

Dat de Turkse keuken meer te bieden heeft dan alleen een broodje döner, bewijst Meram Streetfood in het hartje van de stad. Publiekslieveling bij dit alcoholvrije restaurant is de Beyti kebab, geroosterde adana kebab in deeg met bulgursalade, gegrilde tomaat en paprika. Klinkt als een volwaardige maaltijd? Dat is het ook. Heb je behoefte aan lekkere hapjes, probeer dan de manti, gevulde deegkussentjes (ook wel Turkse ravioli genoemd) met tomatensaus en yoghurt. Bijzonder detail: ze serveren er niet alleen Turkse thee, maar ook milkshakes.

GASTRONOMIA VILLANI

Soma Ramen voor de beste bentoboxen

Centrum

Ramen: 10% noedels, 90% love.’ Zo luidt het motto van Soma Ramen, de laatste toevoeging in het rijtje gevestigde ramenrestaurants in Den Haag. Valt er dan nog wat nieuws te bieden, kun je je afvragen? Liefde, dus. Die liefde stoppen ze bij Soma niet alleen in hun perfect gekookte rameneitjes maar ook in selectief samengestelde bentoboxen, zoals de Tori Katsu Bento met verslavend lekkere gebakken kip in een pankojasje, kipkotelet, Japanse mayo, verse groenten, Japanse koolsla en, ja echt, zo’n lekker rameneitje. En zo sta je dan als nieuwkomer in coronatijden opeens tussen de beste nieuwe restaurants in Den Haag.

soma ramen

Gastronomia Villani: vanuit de vissersboot direct op je bord

Scheveningen

Zon, zee, vakantiegevoel en vis… dat is de Scheveningse haven. Bij Italiaans restaurant Gastronomia Villani eet je vers gevangen Hollandse vis op Italiaanse wijze. Lik je vingers af bij de Gamberi alla Griglia (geroosterde reuzengarnalen) of ga op chic met de Linguine met een Halve Kreeft. De Italiaan biedt het beste van beide landen – in hun Cozze alle Marinara combineren ze verse mosselen met die Italiaanse toptomaat, de San Marzano. En in de Insalata di Polpo gaan Hollandse aardappels. Wil je op vakantie in eigen land, ga dan eten bij Gastronomia Villani. Ook voor vlees, vega en pizza.

Bij Italiaans restaurant Gastronomia Villani eet je versgevangen Hollandse vis op Italiaanse wijze.

La Fenice Den Haag, de Italiaanse keuken op zijn best

Voorhout

Wat hebben Venetië en de Denneweg gemeen? La Fenice, oftewel de feniks – respectievelijk het mooiste theater van Venetië en het beste Italiaanse restaurant van Den Haag. La Fenice serveert geen simpele pasta of lopende-band-pizza’s, maar verfijnde gerechten met spannende smaken en een prachtige presentatie. Hagenezen lopen de deur plat voor de zelfgemaakte ravioli en de rundvleescarpaccio. Paradepaardje is de Risotto ai Mirtilli, een paarsrode risotto met bosbessen en gerookte provolone-kaas. Mangiare!

Gastronomia Villani

Hapjes die niet in een hokje passen op The Gyros Club

Centrum

Deze plek moet je met eigen ogen zien om ‘t te geloven. De begane grond is overgenomen door Griekse gyrosgekte – gyrosbowls, gyrosbroodjes, vegan gyros. Afhalen kan ook – terwijl je boven bij roze neonlicht allerlei hapjes om te delen op kunt peuzelen. Aspergetempura bijvoorbeeld, zalmtaco’s of eendenloempiaatjes. Op allebei de verdiepingen drink je er een cocktail bij. Zondagen zijn voor sushi en er zijn met enige regelmaat dj-sessies. P.S.: geen moussaka te bekennen hier. Moeilijk in een hokje te stoppen, die Gyros Club.

Van steaks tot steengrill, Grill-Restaurant Sphinx II is een droom voor de carnivoor 

Zeeheldenkwartier

Als carnivoor in Den Haag weet je grill-restaurant en steakhouse Sphinx II met je ogen dicht te vinden, maar sinds kort komen de sensationele steaks van Sphinx II ook naar je toe, op de rug van een bezorger. Hier bestel je jouw favo vleessnit, precies zoals je ‘m hebben wilt. Entrecote extra groot, Ierse tournedos, varkenshaassaté of lamskotelet – de kwaliteit is om door een ringetje te halen en de bereiding is perfect. Je zou het misschien niet verwachten van een restaurant als dit, maar je kunt er zelfs romantisch steengrillen.

 Scroll naar beneden voor een nieuw artikel