Waar wil je eten bestellen?
Zoek
Bedoelde je?

Sashimi bestellen

Je hoeft vandaag de deur niet uit om boodschappen te doen of in de keuken te staan om heerlijk eten op tafel te toveren. Je kunt namelijk heel gemakkelijk sashimi bestellen en bij je thuis laten bezorgen.

Wat is sashimi? Het is Japans eten, zoals sushi en ramen soep, maar bestaat voornamelijk uit hapjes die van rauwe wis en schelpdieren wordt gemaakt. Je krijgt bij dit gerecht lekkere sausjes gepresenteerd, zoals sojasaus, wasabi en gember. De gerechtjes worden meestal op een leuke manier versierd met bijvoorbeeld zeewier of daikonradijs. De ingrediënten, zoals rauwe vis en schelpdieren wordt in dunne schijfjes gesneden. Het gerecht toont veel overeenkomsten met sushi.

Bij het bestellen van sushi krijg je echter hapjes die ook uit andere ingrediënten bestaan en dat is bij sashimi niet zo. De hoofdingrediënten daarvan bestaan uit schelpdieren en rauw vis en geen rijst zoals je bij sushi misschien wel gewend bent. Sashimi eten doe je met stokjes, maar mocht je daarin niet echt bekwaam zijn, dan staat niets je in de weg om het op een andere manier te eten.

Lekkere en populaire sashimi soorten

Er is een grote verscheidenheid aan soorten, zodat je bij het bestellen van deze maaltijd altijd met je voorkeuren rekening kunt houden. Tegenwoordig wordt dit Japanse gerecht als complete maaltijd gepresenteerd, maar officieel en traditioneel gezien betreft het in Japan een eerste gang van een uitgebreid diner. Je kunt er naar keuze een speciaal drankje bij drinken, zoals sake, groene thee of Japans bier.

Als je een voorkeur hebt voor een bepaald soort rauwe vis, kun je die bestellen, maar proef ook gerust een keer een van de soorten die minder bekend zijn. Sashimi zalm en sashimi tonijn komen het meest voor in de soorten van dit Japanse gerecht. Tonijn sashimi en zalm sashimi worden ook wel met andere termen aangeduid, zoals sake sashimi en maguro sashimi. Overigens worden ook van andere vissoorten gerechtjes bereid, zoals van makreel of van gekookte garnaal en paling.

Je kunt de gerechtjes van je voorkeur afzonderlijk bestellen. Afhankelijk van het restaurant van je keuze worden ook gecombineerde sashimigerechten aangeboden. Het is wat dat betreft maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Je kunt in elk geval verschillende soorten bestellen en natuurlijk zoveel als je wilt.

Lees hier meer over sashimi of een populair gerecht met een zelfde basis de Poké Bowl.

Bestel bij de populairste sashimi restaurants in grote steden

Als je keuze op dit heerlijke Japanse gerecht is gevallen en je woont in een van de grotere steden van Nederland, dan profiteer je van de mogelijkheid om uit de beste en populairste sashimi restaurants een keuze te maken.

Sashimi Amsterdam

Als je in Amsterdam woont of er aan het overwerken bent en een bestelling wilt plaatsen, dan heb je de keuze uit drie populaire sashimi restaurants.
1. Fresh2Go Sushi
2. Zenzai Sushi
3. Sugoi! Sushi

Sashimi Rotterdam

Je kunt als je in Rotterdam sashimi wilt laten bezorgen uit de menukaarten van meerdere restaurants een keuze maken. De populairste sashimi restaurants hebben wij voor je op een rijtje gezet.
1. Mr Bento
2. Sushipoint Rotterdam
3. Fugu

Sashimi Den Haag

In Den Haag kun je sashimi thuis laten bezorgen of op je werk laten afleveren. Maak je keuze uit het aanbod bij de populairste sashimi restaurants van Den Haag.
1. Sushipoint Den Haag
2. Sushi and me
3. Sumo

Sashimi Utrecht

Wil je sashimi in Utrecht bestellen? Maak dan kennis met de menukaart van drie populaire sashimi restaurants in deze stad en bestel bij je favoriet.
1. TeWoSu
2. Kyushu
3. Mr. Sushi & Miss Wok

Sashimi Eindhoven

Voor het laten bezorgen van sashimi in Eindhoven kun je bestellen van de menukaart van de beste en populairste restaurants in Eindhoven. Bekijk meteen de mogelijkheden.
1. Sushi Express & Catering
2. Oriental Green House
3. Sushipoint Eindhoven